“Isparta’da düzen bir kere bozulursa düzelmesi çok zor”

10 Temmuz 2013 18:44

Vali Memduh Oğuz, Isparta’da bir kere huzur bozulduğunda tekrar düzelmesinin çok zor olduğunu belirtti. Oğuz, “Gezi parkı eylemlerinde ciddi anlamda rahatsızlık çıkacağı düşünülen bir ildik. Bu eylemlerde çevre illerden birçok kişi getirildi. Isparta’da 6 bin kişilik bir topluluk oluştu” dedi.

Vali Memduh Oğuz, Isparta’da yaşanan Gezi Parkı eylemlerinde başarı gösteren Emniyet Müdürlüğü personelini Başarı Belgesi ile ödüllendirdi. 

Valilik Göl Toplantı Salonu’nda yapılan ödül törenine; Vali Memduh Oğuz, Emniyet Müdürü Mehmet Or, Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ile emniyet personeli katıldı.

“ORTAK GÖREVİMİZ, HALKIN HUZURUNU TEMİN ETMEK”

Törende konuşan Vali Memduh Oğuz, İl yönetiminde ana kanun olan 5402 sayılı İl İdaresi kanununda, ‘Valilerin ilk görevi can ve mal güvenliği ve emniyet asayişini sağlamak’ ifadesine yer verildiğini hatırlatarak, “bu kanun can ve mal güvenliği konusunda ağır yükler verir valilere. Emniyet teşkilatı mensuplarımızla birlikte hepimizin ortak görevi, halkın huzurunu temin etmek. Amirlerimizin hukuk kurallarına uygun olarak verdiği emirleri yerine getirmek” dedi.

“ISPARTAMIZIN HUZURU BOZULMADI”

Oğuz, “Türkiye’nin en kıdemli Valisi olarak şunu söylemek isterim ki, Isparta Emniyet Müdürlüğü fevkalade başarılara ulaştı. Halkı rahatsız etmeden güvenliği götürmek en önemli unsurlardan biridir. Asayiş, narkotik, trafik gibi pek çok alanda başarı elde edildi. Bazen kendilerine çok ağır işler düştü. Mesai saati gözetmeksizin büyük bir özveriyle çalıştılar.

Önleyici kolluk tedbirleri alınarak, mukaddes saydığımız Isparta’mızın huzuru bozulmadı. Bir kere huzur bozulduğunda, tekrar düzelmesi çok zor. Isparta Polis Teşkilatımız sayesinde bu huzur bozulmadı. Elbette bu yüzden emniyet personelimizin de ödüllendirilmesi gerekir” diye konuştu.

“6 BİN KİŞİLİK KALABALIK OLUŞTU”

Gezi Parkı eylemlerinde, Isparta’da olayların daha farklı boyut kazanması için çevre illerden bir çok kişinin getirildiğini ifade eden Vali Oğuz, “Türkiye’de cereyan eden olaylar içinde Isparta’nın önemli bir yeri vardı. Ciddi anlamda rahatsızlık çıkacağı düşünülen bir il. Bu eylemlerde çevre illerden bir çok kişi getirildi. Bize, “Şu kişi şu maksatla geliyor, gerekli tedbiri alın” gibi bilgiler geldi. Isparta’da 6 bin kişilik bir topluluk oluştu. Böylesine bir kalabalığı bizim emniyetimiz çok iyi bir şekilde tuttu. Sabaha yakın saatlerde 200-300 kişi maske takarak taş topladı. Olayları daha da büyütmek için. Bizim emniyetimiz iki işi birden yaptı. Birincisi çevreye zarar verdirmediler ikincisi de çevrelerinden de zarar görmediler. 6 bin kişilik bir topluluk, Isparta büyüklüğünde ki bir il için oldukça fazla bir rakam. Toplanan bu kalabalık hiçbir sorun çıkmadan dağıldı.” Dedi.

“HER 15 DAKİKADA BİR GÖRÜŞTÜK”

Gezi Parkı eylemlerinin yaşandığı sırada Emniyet Müdürü Mehmet Or ile her 15 dakikada bir görüşme yaptıklarını belirten Vali Oğuz, “Biz bu eylemlerin yaşandığı sırada birçok ağır sözlere maruz kaldık. Emniyet Müdürü Mehmet Or ili her 15 dakikada bir görüşme yaptık. Emniyet mensuplarına vereceğimiz bu başarı belgeleri, Türkiye Cumhuriyeti’nin Valilere verdiği yetkiye dayanarak hazırlandı. Bu başarı tüm emniyet personelinin başarısıdır.” ifadelerini kullandı.

“SAYIN VALİMİZ BİZE MORAL VERDİ”

Vali Memduh Oğuz’un Isparta için büyük bir şans olduğunu söyleyen Emniyet Müdürü Mehmet Or, “Sayın Valimiz bizlere maddi manevi her türlü desteği sağladı. Gezi Parkı eylemlerinde her 15 dakikada bir görüştük. Valimizin yanımızda olması bize daha fazla güven verdi. Bugün de arkadaşlarımızı onurlandırdığı için teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

Konuşmaların ardından 102 emniyet mensubuna Vali Memduh Oğuz tarafından Başarı Belgesi verildi.

 

Bu haber 783 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...