BAKA, ATSO, DTO ve ATB yönetimleri buluştu

11 Temmuz 2013 16:05

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Antalya iş dünyasının önemli kurumları Deniz Ticaret Odası, Ticaret Borsası ile Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni oda başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile görüşmeler gerçekleştirdi. İş dünyasının temsilcileri ile BAKA, Antalya’nın Isparta ve Burdur ile birlikte kalkınması için sürdürülen çalışmalar, projeler, vizyon ve ufuk turu yaptı. Birlikte çalışılabilecek alanlarla ilgili görüş alışverişinin yapıldığı toplantılarda, BAKA’nın odalar ve borsanın meclis ile meslek komitelerinde bilgilendirme toplantıları yapması kararlaştırıldı.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ve Antalya Yatırım Destek Ofisi (YDO) Koordinatörü Alaattin Özyürek, Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi Başkanı B. İnanç Kendiroğlu ve Yönetim Kurulu üyesi M. Celal Önel ile biraraya geldi. BAKA’nın çalışmaları, sürdürdüğü faaliyetleri ve yayınları ile dikkat çeken önemli bir kurum olduğunu vurgulayan DTO Başkanı Kendiroğlu, Türkiye’deki 7 deniz ticaret odasından birisinin Antalya’da olduğunu, DTO’nun Deniz Turizmi Çalışma Grubu’nun da çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Kaş ve Alanya’ya yeni çekçek yeri kazandıracaklarını bu yöndeki çalışmaların sürdüğünü ve ihtisas organize sanayi bölgelerinin önemine işaret eden Kendiroğlu, denizin dibinde heykeller, tarihi şehirler gibi dalış cazibe merkezleri oluşturulabileceğini ve yılda yaklaşık 300- 400 bin kişinin dalış yapması beklenen su altı müzesi yapma projeleri olduğunu söyledi.

EXPO 2016 İÇİN SU YOLUYLA ULAŞIM

Antalya DTO’nun sorunların çözümü için çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Başkan Kendiroğlu, Kaleiçi’ndeki tur teknelerin kooperatif kurup sırayla tura çıkmalarının hanutçuluk yapılmasının önüne geçeceğini, teknelerin tek tip olması için yarışma açılması ve balıkçılara metre başına verilen desteklerin tekne sahiplerine de verilmesini talep edileceğini söyledi. Çekçek yerleri ve barınaklar konularındaki sıkıntılar ile eksiklikler olduğunu ifade eden Antalya DTO Başkanı, Aksu Deresi’nde ıslah projesinin sürdüğünü hatırlatarak, EXPO 2016 için ulaşımın da dereden 14 metrelik Osmanlı döneminin sultan kayıklarıyla sağlanabileceği Aksu Marina Projesi uygulanabileceğini söyledi.

BAKA ile Antalya DTO’nun birlikte çalışılacak alanları konusunda görüş alışverişi yapılan toplantıda; alternatif turizm etkinleri dalış turizmi, su sporları gibi ve turizmin kapalı olduğu dönemlerde yapılabilecekler suni veya doğal gölün etrafında çadırlarda kalınan çeşitli aktivitelerle turist çeken ekoparklar oluşturulması gibi alternatiflerin neler olabileceği üzerinde duruldu.

ÜRÜN PORTALI OLUŞTURULMALI

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ve Antalya YDO Koordinatörü Alaattin Özyürek, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır’ı da ziyaret ederek yeni dönemde başarılar diledi. Aynı zamanda Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı (BAGEV) Yönetim Kurulu Başkanı da olan Ali Çandır ile BAKA ekibi, Antalya, Burdur ve Isparta’yı içeren Batı Akdeniz’in kalkınması için yapılabilecekler ile yeni projeleri ele aldı. Toplantıda, illerde ticaretle ilgili toplantıların yapılması, toplantıların ardından belirlenen ürünlerden bir portal ile bölge içi ve dünyaya açılan sanal fuar oluşturulması konularında işbirliği yapılabileceği gündeme geldi.

Toplantıda, ATSO, ATB, Antalya İhracatçılar Birliği ve ziraat odaları ilgili kurumların danışma kurulu oluşturması, iş ve tarım konseyleri kurulması, tarımla ilgili ilçelerde arama konferansları yapılması konularında görüş alışverişi yapıldı. BAKA’nın çalışmaları ile faaliyetlerini başarılı bulduğunu ve takip ettiğini söyleyen ATB Başkanı Ali Çandır, “‘Örnek ürünleri tek elden markalaştırmak istiyoruz. İnsan kaynağı sıkıntılarını çözmeliyiz. Uzman sıkıntısını gidermeliyiz. Üniversitenin kentle bağlantısının iyi diyalog kurması gerekiyor” dedi.

Genel Sekreter Engin ve Koordinatör Özyürek, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Davut Çetin ve yönetim kurulu üyeleri ile biraraya geldi. Yönetim kurulu üyeleri ile tek tek tanışan ve yeni dönemde başarılar dileyen Genel Sekreter Engin, BAKA’nın Antalya, Isparta ve Burdur’da sürdürdüğü faaliyetler ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

BAKA’ya önemli yatırım projeleri geldiğini, mali destek programları, proje değerlendirme aşamaları, hibe oranları hakkında bilgi veren Tuncay Engin, beraber çalışmaktan memnuniyet duyacaklarını ve ATSO’nun Meclis veya meslek komitesi toplantılarında üyeleri bilgilendirilebileceğini belirtti. ATSO Başkan Yardımcısı Davut Çetin, BAKA’ya ziyaretleri ve işbirliğine açık yapıcı yaklaşımları için teşekkür etti.

Bu haber 639 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...