Kaymakkapı’da basın açıklaması yapılmayacak!

11 Temmuz 2013 16:06

Vali Yardımcısı Niyazi Can, çevre esnafını rahatsız ettiği gerekçesiyle Kaymakkapı Meydanı’nın basın açıklaması yapılmayacak yerler arasına alındığını bildirdi.

Can’ın açıklaması şöyle: “İçişleri Bakanlığı'nın 02.11.2012 tarihli ve 2012/64 sayılı genelgesinde "Yetkili mülki amirlerin sorumluluk alanlarında yapılacak basın açıklamalarının hassas olarak belirlenen kurum ve kuruluşların ne kadar yakınında yapılabileceğini güvenlik ihtiyacını değerlendirerek tespit ve ilan etmeye yetkisi bulunduğu", 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 9. Maddesinin 2. fıkrasının (Ç) bendi "Kanun, Tüzük, Yönetmelik ve hükümet kararlarının verdiği yetkiyi kullanmak ve bunların yüklediği ödevleri yerine getirmek için Valiler genel emirler çıkarabilir ve bunları ilan ederler." ve aynı kanunun 11. Maddesinin ( C ) bendi ise; "İl sınırları içinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması ve önleyici kolluk yetkisi Valinin ödev ve görevlerindendir." hükmüne amirdir.

İlimiz Kaymakkapı Meydanında yapılan basın açıklamalarının çevre esnafını rahatsız ettiği Valilik Makamına verilen dilekçeden anlaşılmış, esnafın rahatsızlığının giderilmesi , meydana gelebilecek olumsuzlukların önlenmesi amacı ile Kaymakkapı Meydanı Valilik Makamının 09.07.2013 tarih ve 660 sayılı olurları ile Basın Açıklaması Yapılmayacak yerler arasına alındığı tüm halkımıza duyurulur”.

 

Bu haber 651 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...