Vali Memduh Oğuz’un “Hangi parti olursa olsun hizmet etmeye hazırım” söylemine partilerin cevabı böyle oldu

11 Temmuz 2013 16:19

CHP: “Vali Memduh Oğuz uzun yıllar devlete hizmet etmiş biri artık biraz da istirahat etsin”

MHP:  “44 yıllık siyaset hareketimiz içerisindeki çalışmalara destek verecek herkese açığız”

 

MHP MESAFELİ DURDU, CHP REDDETTİ

Isparta’da siyasi kazan sonunda kaynamaya başladı. CHP’nin gayri resmi olarak belediye başkan adayını açıklamasının ardından Vali Memduh Oğuz’un da emekli olduktan sonra siyasi bir düşüncesinin olabileceğinin sinyallerini vermesi siyasette hareketliliğe neden oldu. Vali Oğuz, hizmet sevdalısı biri olduğunu belirterek parti ayrımı yapmaksınız kendine ihtiyaç olan herkesle bilgi ve tecrübelerini paylaşacağını belirtmiş ve siyasi partilere mesaj göndermişti. Ancak 25 yıldır valilik görevinde bulunduğu için Belediye Başkanlığını istemesinin de yakışık almayacağını ifade etmişti. Bunun üzerine gazetemiz muhabiri sizler için Vali Oğuz’un bu çağrısına siyasi parti temsilcilerin cevap aldı. İlk olarak CHP İl Başkanı Vedat Şenol, belediye yönetiminin bir ekip işi olduğunu ve belediye başkan adaylarının il yönetimi ve belediye meclis üyeleriyle birlikte bu konuda kendi yolunu belirleyeceğini söyledi. MHP il Başkanı Yalçın ise konuyla ilgili daha çok değerlendirmede bulundu ve Vali Oğuz’un mesajına mesafeli durmayı tercih etti.

BENCE İSTİRAHAT ETMELİ

CHP İl Başkanı Şenol, adaylarının Belediye Başkanı seçilmesi halinde Vali Oğuz’un böyle bir fikri olduğunu bildireceklerini ancak değerlendirmeyi kendinin yapacağını belirtti. Şenol, “Bizim şöyle ya da böyle olmalı veya fikirlerinden faydalanırız dememiz doğru olmaz. Benim naçizane tavsiyem Valilikten sonra eğer aktif bir göreve gelmiyorsa emekliliğin tadını çıkarsa daha doğru olur. Uzun yıllar devlete hizmet etti artık biraz da istirahat etsin.

BELEDİYE MECLİSİ YA DA İL GENEL MECLİSİ

ÜYELİĞİ TEKLİFİ YAKIŞIK ALMAZ

Öte yandan biz belediye başkanlığı adaylığı konusunda mesafe aldık. Bu konuda MHP ve AKP’nin durumu net değil. Onların öneri getirip, getirmeyeceklerini bilemem. Sayın Valimize belediye meclis ve il genel meclis üyeliği teklifi götürmek yakışık almaz. Olursa belediye başkanlığı olması lazım, onu da bizim dışımızdaki partiler düşünmesi gerekir” dedi.

VALİ OĞUZ’UN BU TEKLİFİNE HERKES OLUMLU BAKMALIDIR

MHP İl Başkanı İsa Yalçın da Vali Oğuz’un “Isparta’da her türlü göreve hazırım” demesinin güzel bir olay olduğunu bildirdi. Bu söylemin kendileri için çok önemli olduğunu belirten Yalçın, şunları söyledi: “Zamanı geldiğinde herkesin bunu değerlendireceğini, bu kadar açık bir teklifte bulunan ve önemli başarılara imza atmış bir kişinin hizmetlere talip olması ihtiyaç duyan herkes tarafından olumlu karşılanmalıdır.

YARIN TARİHE NOT DÜŞÜLECEK

Isparta’da görev yaptığı süre içerisinde güzel anılarımız olduğu gibi bazı sıkıntılı zamanlarda yaşadık. Bir Isparta sevdalısı ve MHP İl Başkanı olarak hizmetlerinden dolayı da çok teşekkür ediyoruz. Yarın tarihe önemli bir not düşülecektir. Tarih yazacaktır. İnşallah yapmış olduğu iyi hizmetlerden dolayı hayırla yazılacaktır.

2011 SEÇİMLERİNDE ALİ HAYDAR ÖNER’İ HATIRLATMAK İSTERİM

Mevzu bahis olan Isparta ise herkes bu işin içinde girip hizmet etmek istiyorsa bu noktada değerli siyasetçilerin de herkese açık olması lazım. Valiliği bir başkasına devredinceye kadar bu anlayışla devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Isparta önemli bir yer. Çünkü her olayın yorumlanması Isparta’da çok farklıdır. Türkiye siyasetinde Isparta’nın önemi çok büyük. Dün böyle oldu, bugün de böyle yarın da böyle olacaktır. Buraya gelen kamu görevlilerimiz ve mülki amirler ile valilerimiz burada kalıp yaşamlarını burada devam ettirmek istiyorlar. Isparta halkımızda bu konuda tecrübeli. 2011 seçimlerinde Isparta’da valilik yapmış Ali Haydar Öner’i seçip, Ankara’ya gönderdi. Bu geçen süre içerisinde onlara verdiği desteğin karşılığını alıp, almadığını değerlendirip bununla ilgili kendileri için önemli bir veri oluşturmuş olacak. Ama ne olursa olsun, Isparta için hayırlı olmasını diliyorum.

CESARETLİ BİR ŞEKİLDE BUNU SÖYLEMESİ BENİM İÇİN ÖNEMLİ

Tüm siyasi partileri önemsediğini ve değer verdiğini söylemiş olması Valilik yapmış bir insan olarak, bizleri memnun etmiştir. İktidarla her an çalışmak durumunda olan görevi gereği de devlet adına Cumhurbaşkanını, hükümet adına da Başbakanı temsil noktasında ilimizdeki bir kişinin cesaretli bir şekilde bunu söylemesi benim için önemli.

KAPIMIZ HERKESE AÇIK

Bu konuyla ilgili bir değerlendirme yapmak, ileride bu kavşakta bir kesişme noktasında olsak bile o anda zarar vereceği için erken ama önce ülkem ve milletim anlayışına sahip, ülkenin üniter devlet yapısına, Cumhuriyetin temel değerlerine, milli kimliğe sahip ve bu şekilde siyasi hedef ve projelerini ülkesinin önünde tutmayan bir anlayışla hareket edecek ve 44 yıllık siyaset hareketimiz içerisindeki olumlu davranış, çalışmalara destek verecek herkese MHP’nin kapısı açıktır. Bunu farklı düşünmek mümkün değildir. Ama bunun ne mesaj olarak algılanması lazım ne de başka bir şey. Sadece bizim kimlerle siyaset yapıp, yapamayacağımızın bilinmesi için söylüyorum. Çünkü samimi olan herkes bu ülkeye hizmet etmek için siyaset yapar.”

 

Bu haber 987 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...