1700’e ulaşan müracaatlar devam ediyor

11 Temmuz 2013 16:25

Halk Eğitim Merkezi Müdürü M. Emin Arseven, bu yıl yaz kurslarının başlamasıyla birlikte şaşkınlıklarını gizleyemedikleri bir durumla karşılaştıklarını belirtti. Arseven daha müracaatları devam eden Kuran Kursu’na şu ana kadar 1700 öğrencinin başvurduğunu bildirdi. Arseven bu kursa en yakın yaz kursundaki öğrenci sayısının ise ortalama 100 olduğunu ifade ederek “17’ye katlamış durumda” dedi.

Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan yaz Kuran Kursu’na şu anda öğrenciler tarafından rekor bir başvuru sağlanmış durumda. Müftülüğün camilerde açtığı Kuran Kurslarının dışında kendi bünyelerinde açtıkları bu kursa an itibariyle 1700 öğrencinin başvurmuş olmasından dolayı çok şaşkın olduklarını ifade eden M. Emin Arseven, “Diğer kurslarımızda en fazla kursiyer sayısı 100. Hem de camilerde kuran eğitimi verildiği halde” dedi.

BU YIL İKİNCİSİ DÜZENLENİYOR

Kuran Kursu’nun ilkinin geçtiğimiz yıl yapıldığını ve bu yıl ikincisinin düzenlendiğini bildiren Arseven, “Şu ana kadar toplam 1700 öğrenci başvurmuş durumda. Geçen yıl Kuran kursuna yaklaşık 1000 öğrenci katılmıştı. Tamamına kurs açmak için çalışmalarımız sürüyor. Kursumuza 7 yaşın üstü tüm öğrencilerimiz katılabiliyor. Açtığımız bu kurs Müftülüğün açtığı kuran kurslarının dışında bir kurs. Yani camilerde düzenlenen kurslarla aynı değil. Ortalama 40 saat yani 2 hafta sürecek olan bir kurs. Şu anda müracaatlar devam ediyor.

BİR ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ KADAR OLACAKLAR

Gelecek hafta kursumuzu başlatmayı düşünüyoruz. Kursumuza müracaat edenlerin sayısı bugün Endüstri Meslek Lisesi’ne giden öğrencilerin toplamı kadar olacak. Ramazan ayının yaza denk gelmesi ve okulların tatil olmasıyla birlikte Kuran Kursu’na ilgi oldukça arttı. Söyle ki yaz kurslarında en fazla kursiyere sahip bir diğer kursumuzda 100 kişi eğitim alacak. Yani Kuran Kursu kendinden sonraki kursun 17 katı büyüklüğünde olacak” diye konuştu.

 

 

Bu haber 709 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...