Kerevit avcılığı başladı

12 Temmuz 2013 17:27

Eğirdir Gölü’nde Kerevit (istakoz) av yasağı kalkınca Balıkçılar, göle attıkları sepetleri topladılar ve sezonu dua ile açtılar.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’in davetli olarak katıldığı açılışta Eğirdir Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Yaşar Binatlı, “Sağolsun her zaman bizlerle birlikte olan ve her zaman desteklerini esirgemeyen ve bizleri sık sık ziyaret eden Belediye Başkanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Bakanımızı kendimizden biri olarak görüyoruz. Bugün Bismillah diyerek kerevit sezonunu açmış bulunuyoruz. Hocamız da yanımızda dua edecek. Ne kadar çok kerevit tutarsak, o kadar çok sevineceğiz. Çünkü bizim ekmeğimiz gölden geliyor. Ben tekrar Belediye Başkanımıza verdiği hizmetler, samimi destekleri ve bizleri yalnız bırakmadığından dolayı teşekkür ediyorum. Sezonumuz hepimize hayırlı olsun” dedi.

Daha sonra kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Eğirdir Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Başkanı Binatlı’ya ve kooperatif ortaklarına kerevit sezonunun açılışı dolayısıyla bol bereketler diledi. Başkan Özmeral, “Öncelikle Balıkçı kardeşlerimizle birlikte olmaktan çok mutluyum. Balıkçılarımız gerçekten zahmetli bir işin, mesleğin gönüllü neferleri olmuşlar. Kimileri ekmeğini taştan çıkarırken bizim balıkçılarımız da ekmeklerini gölden çıkarıyorlar. Gölümüzün bereketli olması, balıkçı kardeşlerimizin yüzlerinin gülmesini Cenâb-ı Allah’tan diliyorum. Allah sizlere güç, kuvvet ve sabır versin. Göle bıraktığınız sepetlerden çıkan kerevitler İnşaallah değerinde satılır. Sizlerin yüzü gülerse bizim de yüzümüz güler. Yeni açılan Kerevit sezonu sizlere, ailelerinize dolayısıyla hepimize hayırlı olsun” dedi.

Başkan Özmeral, “Çok fazla  kazançlarınız olmasa bile şükredeceğimiz çok şeyimiz var. Böylesine güzel bir göl kenarında, temiz havasını birlikte teneffüs ediyoruz. İşte en büyük zenginliklerden biri de bu. İnanın çok büyük mevkilerde, çok büyük zenginliklere sahip insanların çoğu bu nimetlerden uzaktalar. Mutlu olmanın yolu, yankınımızda ve üzerimizde taşıdığımız nimetlerin ve kıymetlerin farkında olmaktan geçer” dedi

Hoca Efendinin kerevit sezonunun hayırlı olması için yaptığı dua sonrası, balıkçıların yakalamış oldukları kerevitleri inceleyen Belediye Başkanı Özmeral, Maşaallah içinde çok büyük olanları da varmış. Şimdiden gölün bereketi görülmeye başlamış” diyerek kazandan kepçeyle pilav dağıtmaya başladı. Kale Mahallesi Muhtarı Ömer Çelik’in de iştirak ettiği açılışta, kooperatif ortaklarının dışında yoldan geçenlere de ikramlarda bulunuldu.

İlk defa canlı olarak kereviti masa üstünde gören genç misafirler, “Bu bizler için unutulmaz Eğirdir hatırası oldu. Bizler de balıkçılarımıza bol bereketler diliyoruz” diyerek hem temennide bulundular, hem de teşekkür ettiler.

Balıkçıların, Başkan Özmeral’e “biz sizinle gurur duyuyoruz. Hep birlikteyiz daha güçlüyüz” demeleri dikkat çekti.

 

 

Bu haber 677 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...