Vatandaşlardan Vali Oğuz’a mektup

12 Temmuz 2013 17:31

Camiler arası merkezi sistemin devre dışı bırakılmasıyla her caminin imamı ya da müezzini ezanları tek tek okuyama başladı. Ancak bu durum ezanların karışmasına ve aynı vakte denk gelmemesine neden oldu. Emre Kaya, bu konuda Vali Memduh Oğuz’a gazetemiz aracılığıyla mektup yazdı ve durumu şikâyet etti.

İçinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayını doya doya yaşamak isteyen bazı vatandaşlar, ilimizde yaşanan bazı eksiklikleri yetkililere iletmek istiyor.

EZAN SESLERİ BİRBİRİNE KARIŞIYOR

Merkezi ezan sisteminin ortadan kaldırılmasıyla birlikte ezan seslerinin birbirine karıştığını ileri süren vatandaş Emre Kaya, bu durumun düzeltilmesi için Vali Memduh Oğuz’a mektup yazdı. Kaya mektubunda şunlara yer verdi; “Sayın Müftüm her camiden ezan okunmasının güzel olduğunu ve önemli olanın ses değil çağrının olduğunu belirtiyor. Dün gece imsak vaktinde camilerden ezan okunmaya başladı. Müezzin Kayyumun biri billur gibi bir ses ile sabah ezanını okumaya başladı. Huşu içinde dinliyordum. Aradan yaklaşık 45 saniye sonra diğer bir camimin imamı ezan okumaya başladı ve ezanlar karıştı. Bununla da kalmadı. Camilerin büyük bir çoğunluğunda sabah ezanları okundu ve aradan yaklaşık 3 dakika geçtikten sonra yakındaki bir camiden yeniden bir sabah ezanı daha okunmaya başladı. Yani anlaşılan kenar mahallelerde bulunan hoca ve Müezzin Kayyumların pekte İmsak vaktine göre ezan okudukları yok!

ESKİ SİSTEME DÖNÜLMELİ

Buradan adeta bir din âlimi olan Müftü Hocama sormak isterim; Eski sitemde tek bir merkezden ezanlar okunsa ve 3’er 5’er saniye arayla okunan ezanların yerine bülbül gibi bir sesle ezan okunsa güzel olmaz mı? Dinlemeyi çok özledik. Buradan Sayın Isparta Valisi Memduh Oğuz’a da sesleniyoruz; Ne olur Sayın Valim, Müftü Bey bizi duymuyor, görmüyor, dinlemiyor bari siz bizi dinleyin. Sayın Valim ne olur bizi güzel ve hoş ezan dinlemek için Ulu Camii civarına kadar yormayın. Hiç olmazsa sabah ezanı ile akşam ezanını Ulu Camii hocalarının sesinden dinlemek istiyoruz.”

 

 

 

 

 

Bu haber 590 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...