Makedonya’daki Türk Müslümanlara yardım

4 Eylül 2012 18:31

Her yıl olduğu gibi bu senede Ispartalı hayırsever işadamları Makedonya'nın doğu bölgesindeki yoksul Türk ve Müslüman köylerine yardım götürdüler.

250 büyük koli gıda yardımında bulunduklarını ifade eden Ispartalı Hayırsever İşadamı Abdullah Taş,  Makedonya dönüşü yaptığı açıklamada;  “Bölgeye giyim ve kırtasiye ağırlıklı yardımlarda bulunduklarını belirterek, "Dedeli, Bahçebozu, Gökçeli, Doyran, Çalıklı, Kurthamzalı, Kızıldoğan gibi daha bir çok Türk ve Müslüman köylerine, yoksul insanlara bu yardımlar bizzat büyük araba kiralanarak, köylere gidilerek ellerine koli koli verilmiş hayır duaları alınmıştır. Allah (c.c) yardımlarımızı kabul etsin." dedi.

Makedonya, Kosova ve Arnavutluk’a ziyaretlerde bulunacaklarını belirten Taş, Doğu Makedonya’da bulunan Gökçeli, Dedeli, Doyran, Çalıklı, Bahçebozu, Kırçova gibi Müslüman Türk köylerin’de bulunan ilkokul öğrencilerine giyim eşyası ve kırtasiye, köylere ise ilaç ve gıda yardımı yapacaklarını belirtti.

Daha önce Ispartalı işadamlarının yardımı ile aynı bölgeye İlkokul, Cami, Cami Lojmanı ve Kuran Kursu binası yaptırdıklarını belirten Taş, Özel Isparta Hastanesi’nden Doç.Dr. Hasan Çetin, İşadamı Eczacı Zafer Akça gibi hayırseverlerin yanında Dr. Canan Aydın başkanlığında Isparta Elele Derneği’nin de bu bölgeye yardımlarını esirgemediğini belirtti.

Taş, bu bölgede yaşayan insanların aylık gelirlerinin 80-100 dolar arasında olduğunu belirterek, bölgede yaşayan insanları İslam dinine daha da ısındırmak açısından Ramazan ve Kurban Bayramlarında bölgeye yardımlarda bulunduklarını ve bunu her sene düzenli olarak yaptıklarını söyledi.

 

Bu haber 1126 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...