Tıp Fakültesi mum gibi eriyor!

13 Temmuz 2013 13:40

Son dönemde Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nden gelen istifalar gözleri biranda buraya çevirdi. Çeşitli sebeplerle hastaneden ayrılan Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçentler nedeniyle bazı dallarda neredeyse ders verecek ya da hasta bakacak öğretim üyesinin bile kalmadığı bildiriliyor.

Türkiye’nin önemli sağlık merkezleri arasında gösterilen SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi son dönemde yaşanan istifa olaylarıyla çalkalanıyor. Ancak buna rağmen Rektörlük Yönetiminden halen daha bir açıklama yapılmış değil. Sağlık Turizmi konusunda yaptığı girişimlerle kendini Türkiye’de yine ön plana çeviren SDÜ Tıp Fakültesi önemli hocalarını kaybediyor.

2 YILDA 16 ÖĞRETİM ÜYESİ AYRILDI

Geçtiğimiz yıl ve bu yıl toplam 16 öğretim üyesinin çeşitli nedenlerle ayrıldığı SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesinde edinilen bilgilere göre hoca bulmakta sıkıntı çekiliyor. Özellikle alanında Türkiye’deki sayılı uzmanlar arasında sayılan Profesörlerin SDÜ’den ayrılmasının ardından bazı dallarda hasta bakacak uzman kalmadığından söz ediliyor.

İŞTE 2012 VE 2013’DE SDÜ TIP FAKÜLTESİ ARAŞTIRMA UYGULAMA HASTANESİ’NDEN AYRILAN ÖĞRETİM ÜYELERİ

1-Prof. Dr. Yakup Barbaros Baykal: Cerrahi Tıp Bilimleri, Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim dalından Kıbrıs’a gitti.

2-Prof. Dr. Bumin Nuri Dündar: SDÜ Tıp Fakültesi’nde Yardımcı Doçent Doktor olarak göreve başladı ve aynı yıl SDÜ Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji Bilim Dalı’nı kurdu ve Başkanlığını yaptı. 2006 yılında Doçent ünvanı aldı. 2011 yılında SDÜ’den ayrılarak İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne geçti. Bumin Nuri Dündar alanında bölgedeki tek uzman olarak biliniyor.

3-Prof. Dr. Alim Koşar: Üroloji Ana bilim dalı başkanı olan KOŞAR SDÜ’den Antalya MedicalPark’a gitti. Böbrek, idrar yolları, prostat ve idrar torbası hastalıkları tedavisinde önemli başarılara imza atan ve Isparta’nın adını Türkiye’ye duyuran Prof. Dr. Alim KOŞAR, SDÜ Tıp Fakültesi’nde görev yaparken Laporoskopik cerrahi yöntemi ile tedaviyi başlatan isim.

4-Prof. Dr. Aşkın Görgülü: SDÜ Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Anabilim Dalı Başkanı olarak uzun yıllar görev yapan ve Isparta’ya büyük emeği geçen Prof. Dr. Aşkın GÖRGÜLÜ istifa ederek Alanya’da bulunan Anadolu Hastaneleri Beyin Cerrahisi Genel Koordinatörlüğü ve Alanya Anadolu Hastanesi Beyin Cerrahi Doktoru olarak göreve başladı.

5-Prof. Dr. Ahmet Akkaya: Dahili Tıp Bilimleri Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalında görev yapan, hem Isparta’da hem de bölgede aranan doktorlar arasında yer alan Prof. Dr. Ahmet AKKAYA SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma Uygulama Hastanesi’ndeki görevinden ayrılarak Şifa Hastanesi’nde göreve başladı.

6-Prof. Dr. Fatma Nilgün Kapucuoğlu: Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Tıbbi Patoloji Anabilim Dalından Acıbadem Hastanesi’ne gidiyor.

7-Prof. Dr. Sadık Özmen: SDÜ Tıp Fakültesi’nde Cerrahi Tıp Bilimleri bölümü Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalından Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne gitti.

8-Prof. Dr. Mehmet Fehmi Özgüner: SDÜ Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri bölümü Fizyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi iken, başka bir Üniversiteye geçiyor.

9-Doç. Dr. Mustafa Öztürk: Dahili Tıp Bilimleri bölümü Halk Sağlığı Anabilim Dalında görev yaparken nakil yoluyla Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü görevine gitti.

10-Doç. Dr. Selçuk Kaya: Temel Tıp Bilimleri bölümü Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalından nakil yoluyla giden öğretim üyelerinden.

11-Doç. Dr. Recep Oktay Peker: Cerrahi Tıp Bilimleri bölümü Kalp-Damar Cerrahisi Anabilim Dalından nakil yoluyla giden öğretim üyeleri arasında.

12-Doç. Dr. Dilek Erdoğan Arı: Cerrahi Tıp Bilimleri bölümü, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalında görev yaparken SDÜ’den ayrıldı.

13-Yrd. Doç. Dr. İlker Kiriş: Cerrahi Tıp Bilimleri bölümü Kalp-Damar Cerrahisi Anabilim Dalındaki görevinden istifa ederek SDÜ’den ayrıldı.

14-Yrd. Doç. Dr. Tülay Tunçer Peker: Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalında görev yaparken SDÜ’den ayrıldı.

15-Yrd. Doç. Dr. Süleyman Murat Aslan: Dahili Tıp Bilimleri bölümü Kardiyoloji Anabilim Dalındaki görevinden istifa ederek ayrılan öğretim üyelerinden.

16-Yrd. Doç. Dr. Nihal Olgaç Dündar: Dahili Tıp Bilimleri bölümü Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalındaki görevinden ayrılan öğretim üyelerinden.Yrd. Doç. Dr. Nihal OLGAÇ DÜNDAR Çocuk Nörolojisi alanında bölgedeki tek uzman olarak biliniyor.

Bu haber 2850 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...