Yörük Başkan´dan Vali Oğuz’a Ziyaret

15 Temmuz 2013 16:02

Serik Yörük-Türkmen Derneği ve Dünya Yörük-Türkmen Birliği Federasyonu Başkanı Mustafa Kuş yönetimi ile birlikte Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret ederek Yörük beylerine takılan geleneksel poşu ile güç ve dayanışmanın sembolü olan asa hediye etti.

Vali Oğuz’un her zaman Yörüklerin yanında olduğunu belirten Başkan Mustafa Kuş; “Sayın Valimiz her etkinliğimizde bizlerle beraber olmuş ve gönlümüzde taht kurmuştur. Ayrıca BAKA’da kendi başkanlıkları sırasında Yörük çadır tatil köyü projemizi onaylamışlardır. Biz kendisini hiçbir zaman unutmayacağız” dedi.

Kendisine yapılan ziyaretten son derece memnun olduğunu belirten Vali Memduh Oğuz ise,  Dünya Yörük-Türkmen Birliği Federasyonu Başkanı Mustafa Kuş ve ekibinin çok kaliteli bir yatırımı turizme kazandıracaklarını belirtti.

Vali Oğuz konuşmasında; “Yörük kültürü bizim milli kültürümüz. Poşu binlerce senelik bir yadigar, baston ise gücü, iktidarı, dayanışmayı temsil eder. Dolayısıyla milli kültürümüzde bunların çok ciddi yeleri vardır.

Onlar benim kardeşlerim, her zaman beraberiz. Kalplerimiz beraber, gönüllerimiz beraber, bu ince düşüncelerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.

Kendilerinin de söylediği gibi çok kaliteli bir yatırım yapıyorlar, kalkınma ajansının desteklediği çadırdan bir tatil köyü yapıyorlar. İnşallah bu proje bir başlangıç olur ve onun çok daha güzelleri, çok daha büyükleri de Isparta’mızda yapılacak” dedi.

Ziyaret karşılıklı iyi dilek ve temennilerle sona erdi    

 

Bu haber 783 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...