Dereboğazı- Antalya Yolu Projesi ihale aşamasına geldi

15 Temmuz 2013 16:10

Dereboğazı, Burdur yolu ile birlikte Isparta – Konya arasına duble yol çalışmalarında da karar aşamasına gelindi. Yolun hangi hat üzerinden yapılacağına Genel Müdür karar verecek.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın Isparta ziyareti ile ulaşımda hizmet noktasında eksik kalan ve eleştirilen kısımlar tek tek çözülmeye başlandı.

İstanbul – Isparta arası uçak seferlerinin başlaması, çevre yolu inşaatının hızlandırılması ile başlayan süreç, önceki gün Isparta – Burdur “Dostluk Yolu”nun duble yol olarak onaylanması ile devam etti. Bu süreçler yaşanırken, Isparta- Antalya Dereboğazı yolunun proje ihalesinde son aşamaya geldiği açıklandı. Ulaşımda sevindirici haberler bununla da kalmadı, Karayolları Bölge Müdürü Mustafa Karademir, Isparta – Konya arası duble yol çalışmaları ile ilgili de önemli açıklamalar yaptı.

EN ZORU GÜZERGÂH BELİRLEME

Karademir, Bölge Müdürlüğü olarak Isparta – Konya arasındaki alternatif güzergâhlar ile ilgili çalışmaları tamamladıklarını ve Genel Müdürlüğe sunduklarını belirterek: “Biz bütün güzergâhlar hakkında gerekli çalışmalarımızı yaptık. Genel Müdürlüğümüze sunduk. Kısa süre içinde karar verilmesini bekliyoruz. Güzergâh belli olduktan sonra hemen proje ihalesine çıkılacak. Bu süreçte en zor dönem ve uzun süreç güzergâhın belirlenmesidir. Isparta için en uygun güzergâha karar verilecektir. Isparta – Konya arası duble yol çalışmalarına da 2014 yılı başında başlanacak” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 2858 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...