Çadır’da Mısır’dan Kur’an Tilaveti

16 Temmuz 2013 15:24

Isparta Belediyesi tarafından Gökçay Mesireliğinde düzenlenen Geleneksel Ramazan Ayı özel eğlence programı hızla devam ediyor. Cumartesi Akşamı programa Şiir üstadı Seyfullah Kartal ve İlahilerle gönülleri feth eden Necdet Erdoğral sahne aldı. Programa Mısırlı hafızlar ayrı bir renk kattı.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın da başından sonuna kadar izlediği Çadır programının 5. Günü yine Hacivat ve karagöz oyunu ile başladı. Türk kültürünün geleneği olan bu perde oyunu her sahnesinde ayrı bir heyecan ve ayrı bir neşeyi de yanında getiriyor. Çocukların Karagöz oyunu sonrası Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf  Ziya Günaydın’a teşekkür için yanına gitmeleri bunun bir göstergesi oldu.

Program Seyfullah Kartal ve Necdet Erdoğral ile devam etti. Aynı anda sahneyi paylaştılar. Seyfullah Şiirleri ile Necdet’te ilahileri ile halka duygulu bir gece yaşattı.

Mısırlı Hafızlar Abdullah El Gannem, Seyyit Tantavi ve Mustafa Cude okudukları Kur’an ile gönülleri feth etti. Belediye Başkanı Günaydın bütün sanatçılara hediyelerini kendisi takdim etti. Kur’an okuyan Mısırlılara ayrı bir ilgi gösterdi.

 

 

 

Bu haber 679 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...