“Temiz toplum için temiz siyaset”

16 Temmuz 2013 15:27

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, belediye başkan adayları SDÜ Kurucu Rektörü Prof. Dr. M. Lütfi Çakmakçı ile ilgili açıklamalarda bulundu,

Şenol’un açıklaması şöyle: “Cumhuriyet Halk Partisi Isparta merkez ilçe ve il örgütü 2012 yılında yapılan demokrasi  şöleni şeklinde geçen kongreler  süreci  ile göreve başlamış ve  ilk günden itibaren ilimizin ve ülkemizin sorunlarına    karşı duyarlılığını ilimizdeki bütün kitleleri harekete geçirircesine çalışmıştır, bazı durumlarda destek   verici , bazı durumlarda  doğrudan örgütleyici olarak. Tek   kırmızı çizgimiz ‘Tam Bağımsız Ve Gerçekten Demokratik Türkiye” .

Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren yerel seçimlere kendi adayımızla hem de güçlü Isparta’mızı  çağdaş  bir kent  haline dönüştürecek, yapılanların üstüne  güzellikler yerleştirip  örnek bir şehircilik  anlayışını getirecek bir aday ve ekibini halkımızın teveccühüne sunacağımızı söylemiştik  bu  çalışmalarımız sonucu  Süleyman Demirel  üniversitemizin kurucu rektörü hemşehrimiz  sayın   Prof.Dr.Mehmet Lütfi Çakmakçı  hocamızı aday adaylığı için ikna ettik ,adayımızın güçlü ,ilimize çok büyük katkılarının olacağı dahası tüm Ispartalılardan oy alarak seçimi oluşturacağı ekibi ile alacağının kesin gözü ile bakılması sonucu , il başkanına ve genel merkezimize dil uzatmalarına neden olmuştur.Bu bağlamda  daha önce gösterilen  milletvekili adaylarına isim vererek sataşmak ve belden aşağı vurulmak istenmiştir; Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Seçim Kurulu koşullarını taşımayan hiç kimseyi aday  göstermemiştir,günümüz de terör örgütü kavramı öyle geniş yorumlanmaktadır ki  en samimi bir vatansever bile bu  suç’la yargılanabilmektedir,bir kişi ye terör örgütü mensubu diyebilmek için yargılamanın bütün aşamalarının (Yargıtay,insan hakları mahkemesi) tamamlanması gerekmektedir.

Yerel  seçim sürecinin  dostluk, muhabbet  içerisinde geçip, kendisini  ve projelerini iyi anlatan ekibin  beş yıllığına ilimize hizmet etmesini dileriz.Demokrasi de zaten budur yani yönetimin nasıl el değiştireceğinin kurallarının belirli olmasıdır”.

 

                                                                                                                             

Bu haber 634 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...