TED Koleji yerinde kalacak

16 Temmuz 2013 15:31

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, “Üniversiteye ait olan üzerine TED Koleji’nin bulunduğu alanı yine TED Koleji'ne satacaklarını açıkladı. İbicioğlu, “Şevket Demirel beyle görüştük, mutabıkız” dedi. SDÜ yönetimi daha önce aynı arsayı eğitim alanından çıkarıp konut alanı olarak yüksek rakamlara satmayı planlıyordu.

Süleyman Demirel Üniversitesi ile TED Koleji kurucu şirketi ETTAŞ Ltd. Şti. arasındaki kriz aşıldı. SDÜ Rektörlüğü'nün boşaltılmasını istediği, eğitim sahasından konut alanına alınarak yüksek bedelle satışını yapmak için Belediye Meclisi nezdinde girişimde bulunduğu eğitim kampüsünde sürpriz bir gelişme yaşandı. TED Koleji'nin inşa edildiği üniversiteye ait 8 bin m2'lik eğitim alanının ETTAŞ Ltd. Şti'ye satılacağını bizzat SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu açıkladı.

FİNANS OLUŞTURMAK İÇİN SATACAKTIK

İbicioğlu, yeni fakülte binaları ve akademik yatırımlar yapmak için maddi kaynağa ihtiyaç olduğunu söyledi. TED Koleji'nin kiralık olarak bulunduğu eğitim sahasının satışını finans kaynağı oluşturmak için satmayı düşündüklerini anlatan İbicioğlu, “Eski Sümerbank Caddesi üzerindeki 8 bin m2'lik eğitim alanımızı TED Koleji'ne satıyoruz. Bu konuda değerli İşadamı Şevket Demirel ile görüştük. Kendisi de olumlu yaklaştı. İnşallah bu satışı gerçekleştirerek hem finansal bir kaynak oluşturacağız hem de TED Koleji yerinde kalmış olacak” diye konuştu.

DAHA ÖNCE NELER OLMUŞTU?

TED Koleji kurucu ve işletmeci şirketi Ettaş Ltd. Şti. üniversite yönetiminin boşaltılması yönündeki tebligatları sonrasında yer arayışına girmiş ve aradığı yeri bulmuştu. Orma A.Ş bölgesinden uygun yer bulan Ettaş Ltd. Şti, Belediye Meclisi'ne başvurup, arsanın eğitim alanına alınmasını sağlanmıştı. Hatırlanacağı üzere SDÜ Rektörlüğü ETTAŞ Ltd. Şti’den eğitim alanının boşaltılması için tebligatta bulunmuş, Belediye Meclisi'nden de eğitim alanının konut alanına alınmasını istemişti. Ancak Belediye Meclisi, SDÜ Rektörlüğü'nün bu talebini reddetmişti

 

Bu haber 595 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...