“Artık bunları görün! Isparta’yı kurtaralım”

16 Temmuz 2013 15:38

**Sosyal Güvenlik Kurumu prim teşviki uygulanacak iller Resmi Gazete’de yayımlandı. Isparta bu alanda da teşvik kapsamı dışında kaldı. CHP İl Başkanı Vedat Şenol, “AKP iktidarı Isparta’yla dalga geçiyor. AKP iktidarı boyunca Isparta’nın elinde ne var ne yoksa hepsi alındı” dedi.

**MHP il Başkanı İsa Yalçın ise “Isparta bu teşvikte neden yer almadı? Gereken çabayı harcamadığınız için mi yoksa Isparta hükümet tarafından cezalandırılıyor mu? Bunu çıkın açıklayın. Isparta sosyal gelişmişlik endeksleri konusunda hükümetin adaletli davranmasını istiyor” diye konuştu.

 

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) uzun süredir heyecanla beklenen Teşvik uygulaması yol haritası sonuçlandı. Isparta ne yazık ki bu teşvikte de yer alamadı! Karara göre uygulama, belirtilen 52 yerde faaliyet gösteren 10 ve üzerinde sigortalı çalıştıran özel sektöre ait iş yerlerini kapsayacak. Malullük, yaşlılık ve ölüm sigorta primi işveren hissesinde 5 puanlık prim teşvikine ilave, sigorta primine esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanmak üzere 6 puan ilave edilmek suretiyle sigorta primi teşviki uygulanacak.

ISPARTA’YLA DALGA GEÇİYORLAR!

Teşvikten yararlanacak iller arasında Isparta’yı görmediği için şaşırmadığını çünkü buna alıştıklarını ifade eden CHP İl Başkanı Vedat Şenol, “Ispartamız AKP hükümeti tarafından cezalandırılıyor. Isparta’nın teşvikte 2. Bölgede olması başımıza bela, sırtımıza kambur. Bundan kurtulmamız gerekiyor. Teşvikte 2. Bölgede olmamız devletin yatırım imkânlarında gösterdiği kolaylıklardan faydalanamamamıza sebep oluyor” dedi.

ACİLEN LOBİ ÇALIŞMASI YAPILMALI

Öte yandan istihdam ve üretime en büyük desteklerden birinin de açıklanan bu teşvik olduğunu bildiren Şenol, “İşverenin sigorta payının yarısının devlet tarafından ödenmesi yeni bir teşviktir. Bu olay işverenlerin daha çok işçi çalıştırmasını, daha büyük fabrikalar kurmasını getirebilecek bir sonuç.  5-10 yıl gibi uzun bir teşvik. Ne yazık ki, Isparta’nın sosyo-ekonomik gelişmiş düzeyinin yüksek görünmesi yüzünden hiçbir teşvikten yaralanamıyoruz. Bu kriterlerin acilen değişmesi gerekiyor. Bu konuda Isparta’nın lobisini yapacak olan siyasi partiler, STK’lar, milletvekilleri ve özellikle iktidar partisinin milletvekilleri çok büyük çaba göstermek zorunda. Bu sorun çözüldükten sonra Isparta’ya yatırımlar gelecektir. Isparta göç alan bir şehir haline tekrar gelecektir” diye konuştu.

BUNLARI GÖRÜN ARTIK

Son olarak AKP iktidarının Isparta’yla dalga geçtiğini ileri süren Şenol, “AKP iktidarı boyunca Isparta’nın elinde ne var, ne yoksa hepsi alındı. Yeni yatırım desteği anlamında hiçbir şey yok. Isparta’nın sanayicileri, işadamları bunları görsün artık” şeklinde konuştu. 

LAFA GELİNCE MUHALEFETLE

DALGA GEÇENLER BUNU AÇIKLASIN!

MHP İl Başkanı İsa Yalçın da uzun zamandır bu konuda uyarıda bulunduklarını ancak maalesef iktidar partisinin yetkilerinin bunun anlamadığını belirtti. Bu yeni düzenlemeye illerin sosyo-gelişmişlik kriterlerine bakarak ilave edilen iller olmasına rağmen Isparta’nın bu desteklerden faydalanamadığını ve Hatay ve Kırıkkale ile birlikte 51 ilin bu teşvikten yararlandırılırken Isparta’nın yine saf dışı kaldığını belirten Yalçın, şöyle devam etti: “En kötüsü de bu uygulamaya ilave iller alınırken Isparta’nın alınmamasının sebebi nedir? Her seçimde değerli hemşerilerimizin sandıkta oy verdiği bu iktidar neden Isparta ya bu şekilde davranmaktadır? Lafa gelince büyük büyük konuşup, muhalefetle dalga geçenler çıkıp bunu açıklasınlar.

BU SORUNUN CEVABINI VERİN!

Isparta neden teşviklerde yer almıyor acaba? Gereken çabayı harcamadığınız için mi yoksa Isparta hükümet tarafından cezalandırılıyor mu? Bunu çıkın açıklayın. Isparta sosyal gelişmişlik endeksleri konusunda hükümetin adaletli davranmasını istiyor. Daha önceleri bu konuda illere ayrımcılık yapıldığını bir AKP milletvekilinin değerlendirmelerinden biliyoruz. Sayın milletvekili bakana hitaben ‘Siz önce illeri belirleyip sonra mı kriterleri belirliyorsunuz?’ dediği basına yansımıştı. Ama değişen bir şey olmadı ve Isparta teşvikten faydalanamıyor.

ANKARA ÇIKARMASINDAKİ

BİRLİKTELİK BUNDA DA OLMALI

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile yapılan protokol de Isparta için sağlanan birlikteliğin, bu hayati konu içinde sağlanması gerektiğini ve bu konuya gereken duyarlılığı göstermeleri gerektiğini düşünüyoruz. Bizde parti olarak atılacak her adımın destekçisi olduğumuzu buradan belirtmek istiyorum.”

 

 

Bu haber 635 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...