Yurtlar yetersiz duruma geldi

4 Eylül 2012 18:40

Her geçen yıl SDÜ'nün öğrenci sayısı artarken, merkezde bin kişilik yurt yapılacak.  15 bini aşkın adayın tercih ettiği Süleyman Demirel Üniversitesinde her yıl olduğu gibi bu akademik yılda da devlet yurtları ihtiyaca yanıt vermekte yetersiz kaldı. Müracaat eden ve kayıt yaptıran öğrenci sayıları göz önüne alındığında yurt ihtiyacının devam ettiği ortada. Bu yılda yurtlar doldu.

 Isparta merkezde 3 bin 751 kişilik, Atabey'de 160 kişilik, Eğirdir'de 268 kişilik, Yalvaç'ta 504 kişilik ve Şarkîkaraağaç'ta 150 kişilik Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı öğrenci yurdu bulunsa da bunlar yeterli gelmiyor. Bu nedenle Genel Müdürlük yeni yurt binaları yapmak için düğmeye basmış durumda.

SDÜ merkez yurdunun hemen yanı başında bulunan 25 dönümlük alanda bin kişilik yeni bir yurt yapılacak. Bununla birlikte Keçiborlu'da ve Uluborlu'da da 400'er kişilik yurt yapılması hedefleniyor.

Isparta Merkez'deki bölümlerin ful çekmesi nedeniyle Süleyman De-mirel Üniversitesine bağlı okullarda öğrenci sayısının artışına paralel olarak yaptırılan yurtlarda erkek öğrencide 1668, kız öğrencide 2083 olmak üzere toplam 3751 yatak kapasitesine ulaşılmış durumda.

Süleyman Demirel Üniversitesi batı kam-püsünde 10 blok, doğu kampüsünde 1 blok ve Zafer Mahallesinde 1 blok olmak üzere toplam 3 kampüste hizmet veriyor.

Batı kampüsünde 5 blok erkek öğrencilere, 5 blok kız öğrencilere hizmet vermekte olup; bunlardan 1 kız ve 1 erkek bloku standardı yüksek yurtlar. Yine doğu kampüsünde bulunan Sabancı Kız Bloku da standardı yüksek bir yurt olarak göze çarpıyor.

Standardı yüksek olan yurtlarda odalar 2, 3 ve 4 kişilik; diğer tüm bloklarda ise 4'er kişilik. Kurumun öğrencilere sabah kahvaltısı için 1,75.-TL. ve akşam yemeği için 3,25.-TL katkısı bulunuyor.

 

Bu haber 2404 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...