Bir oyuncak iki bayram

18 Temmuz 2013 15:26

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Şubesinin önderliğinde, ITSO’nun katkılarıyla Genç TÜMSİAD Temsilciliği tarafından çocuklara yönelik anlamlı bir proje başlatıldı. “Bir Oyuncak İki Bayram” isimli kampanya çerçevesinde, kullanılmamış veya çok az kullanılmış oyuncaklar şehir içerisinde çeşitli noktalarda kurulan stantlarda toplanarak önümüzdeki Ramazan Bayramı ile birlikte yeni sahiplerine ulaştırılacak.

Kimsesiz çocuklara, maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarına ve Suriyeli sığınmacı ailelerin çocuklarına bayram sevinci yaşatmak için “Gelin, bu bayram sevincimizi onlarla paylaşalım” sloganı ile yola çıkılan kampanyanın tanıtımı ile ilgili ITSO’da bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantı’ya TÜMSİAD ve GENÇ TÜMSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen’de katıldı.

OYUNCAĞI VEREREK İYİLİK YAPACAK

OLAN ÇOCUK BİZİ HEYECANLADIRIYOR

Toplantıda projenin tanıtımını yapan TÜMSİAD Şube Başkanı Akın Tuna;  “Hepimizin evinde atıl vaziyette bir kenara atılan birçok oyuncak var bir yanda ise o oyuncaklara ihtiyacı olan birçok çocuk. Bizim asıl amacımız Ramazan’ın bereketiyle toplanacak olan bu oyuncakları gerçekten ihtiyaç sahibi olanlarla buluşturmak. Oyuncağını veren çocuğun yaptığı iyilikle, yardımseverlik ile söz konusu projenin gelecek nesillerimize de dayanışma ruhunu aşılayacak olması bizleri de heyecanlandırıyor” dedi.

OYNAMAYAN TAY AT OLAMAZ

Başdeğirmen ise bu projenin kendileri için çok önemli olduğunu belirtti. Bunu bir atasözü ile pekiştiren Başdeğirmen, “Bir atasözümüz vardır, ‘Oynamayan Tay, At Olamaz!’ Buradan hareketle, oyun çocuğun hayatının bir provasıdır. Bu toplanan oyuncaklar ihtiyaç sahibi çocuklarımızın bayramlarının güzel bir şekilde geçmesine vesile olacaktır” diye konuştu.

OYUNCAKLAR 4 STANTTA TOPLANACAK

Oyuncaklar gönüllüler tarafından IYAŞPARK AVM içerisinde, Mimar Sinan Cami önünde, Isparta Belediye binası önünde ve TÜMSİAD Şube binası olmak üzere açılan 4 stantta toplanacak. Etkinliğin Ramazan’ın 25. gününe kadar devam etmesi planlanıyor. Toplanan oyuncaklar ise tasnifleme, sterilizasyon ve paketleme sonrasında Ramazan Bayramı ile birlikte yeni sahiplerine kavuşacak.

 

 

Bu haber 687 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...