“Hedef tahtasına oturtulduk!”

18 Temmuz 2013 15:29

Şehir girişlerindeki aydınlatma sorunu sebebiyle direkt olarak kendilerinin sorumlu tutulduğunu ancak sorunun kendileriyle alakalı olmadığını savunan AKEDAŞ Müdürü Niyazi Kıvılcım, “Hedef tahtasına oturtulduk” dedi.

Bir süredir Isparta gündemini meşgul eden şehir girişlerindeki aydınlatma sorunu ile ilgili ilk kez konuşan Akdeniz Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (AKEDAŞ) Müdürü Niyazi Kıvılcım, sert açıklamalarda bulundu. Şirketin bu konuda hedef gösterilmesinden rahatsızlık duyan Kıvılcım, aydınlatma sorununun Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmalardan kaynaklandığını dile getirdi. Kıvılcım, şuanda çalışmaların başladığını ve Ramazan Bayramı’ndan önce şehir girişlerinin tekrar aydınlanacağını bildirdi.

BU BÖLGE KARAYOLLARININ SORUMLULUĞUNDA

Şehir girişlerinin Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne ait olduğunu ifade eden Niyazi Kıvılcım, aydınlatma ile ilgili de kanunun görevi karayollarına verdiğini söyledi. Kıvılcım, “Fakat elektrik tüketim bedelleri onlara büyük bir külfet getirdiği için yapmıyorlar. Bizden istiyorlar, bizde geçmişte bunu yapmışız. Karayolları şehir geçişinde bir çalışma yapıyor. Bu çalışma sırasında bizim şebekelerimize ciddi zararlar verildi ve kullanılamaz hale getirildi. Dolayısıyla Karayollarının bunu onarması ve tamir etmesi gerekirken, bunu yapmadı, bedelini ödeyerek bize de yaptırmadı. Bundan dolayı aramızda böyle bir sorun oldu” diye konuştu.

KABLOLARINIZA ZARAR VERİRİZ DENİLDİ

Karayolları tarafından çalışması tamamlanan yerlerde vatandaşın mağdur olmaması için aydınlatma sistemlerini yeniden onararak, halkın hizmetine sunduklarını dile getiren Kıvılcım, geriye kalan bölgelerde Karayollarının yağmur suyu rögarlarının irtibatını yaparken, elektrik kablolarına zarar verilebileceği endişesi ile çalışmalarına müsaade edilmediğini belirtti. Kıvılcım, “Biz çalışmamızı yapalım ondan sonra yapın. Aksi takdirde yine sizin kablolarınıza zarar veririz’ dediler. Bu yüzden de şehrin geriye kalan kısımlarında bir çalışma yapamadık” şeklinde konuştu.

SAYIN VALİMİZ DEVREYE GİRDİ

Öte yandan konunun gündeme gelmesinden sonra Vali Memduh Oğuz’un devreye girerek, Karayolları Bölge Müdürü’nü Isparta’ya davet ettiğini ifade eden Kıvılcım, şunları söyledi: “Karayolları Bölge Müdürümüz de yüklenici firmayla görüştü. Orada bizim çalışmamıza müsaade edildi. Şimdi o bölgelerde hasarlı olan kısımların tekrar devreye alınması için çalışıyoruz. Çalışmaların bayramdan önce tamamlanmasını hedefliyoruz.”

HEDEF TAHTASINA OTURTULUYORUZ

Son olarak Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin konuya duyarsız kaldığı şeklinde izlenimler oluşturulduğunu kaydeden AKEDAŞ Müdürü Niyazi Kıvılcım, “Neden yapılmadığı sorulmuyor. Adeta hedef tahtasına oturtuluyoruz. Sorun tamamen Karayollarının çalışmasından kaynaklandı” dedi. 

 

Bu haber 788 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...