İslamköy üniversite beldesi oluyor

18 Temmuz 2013 15:30

SDÜ’yü ziyaret eden işadamı Şevket Demirel, Rektör İbicioğlu’nun sıkıntıları dile getirmesinin ardından İslamköy’e yapılması şartıyla 7 fakülte binası sözü verdi. Demirel ayrıca, üniversitesinin acil ihtiyaçlarını da karşılayacak.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu’nun geçtiğimiz hafta telefonla görüştüğü işadamı Şevket Demirel önceki gün SDÜ’ye gelerek İbicioğlu ile görüştü. Demirel ziyarete büyük bir yatırımla geldi ve İslamköy’e 7 fakülte binası yapacağını açıkladı. Demirel ziyarete kızları Nihan Atasagun, Neslihan Demirel ve ETTAŞ A. Ş. Genel Müdürü Mustafa Çobaner ile birlikte geldi.

REKABET İÇİNDEYİZ KAYNAĞA İHTİYACIMIZ VAR

Ziyarette Rektör İbicioğlu, SDÜ’nün hızla büyüdüğünü, buna paralel olarak ihtiyaçların karşılanması için ciddi anlamda kaynak sıkıntısı çekildiğini, Türkiye’de üniversite sayısının artması nedeniyle rekabetin arttığını, rekabete ayak uydurmak ve başarı için kaynağa ihtiyaç duyulduğunu belirterek Şevket Demirel’den destek istedi.

SDÜ’NÜN YENİDEN BİR DOĞUŞA İHTİYACI VAR

SDÜ’yü yakından takip ettiğini ve çok hızlı büyüyerek yeni ihtiyaçların ortaya çıktığını bildiren işadamı Şevket Demirel ise “Üniversitenin yeniden bir doğuma ihtiyacı var. Kabul ederseniz İslamköy’e yapılmak şartıyla 5 adet fakülte binasını yapacağım. İslamköy’e kampus yapalım” dedi. Rektör İbicioğlu ve dekanların “tamam” demesi ile birlikte karar alındı. Demirel, daha sonra yapacağı fakülte binası sayısını 7’ye çıkardı.  İş adamı Şevket Demirel çalışmalara hemen başlayacağını, bununla yetinmeyeceğini, üniversitenin acil ihtiyaçlarında her zaman destek olacağını da sözlerine ekledi.

KAMPUSUN ADI ŞEVKET DEMİREL

İslamköy’de yapılacak kampuse “Süleyman Demirel Üniversitesi Şevket Demirel Kampusü” ismi verilmesi Fakülte Dekanlarının görüşleri ile kabul edildi. Rektör İbicioğlu, desteğinden dolayı Demirel’e teşekkür ederek:”İyi ki varsınız, iyi ki geldiniz” dedi. Daha sonra protokol imzalandı. Demirel, SDÜ’de gördüğü ilgiden son derece memnun kalarak, kısa sürede yeniden geleceğini belirtti.

 

Bu haber 1529 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...