AKEDAŞ uyardı: “5 milyon TL alacağımız var”

18 Temmuz 2013 15:31

Isparta halkı ile kurum ve kuruluşlardan toplamda 5 milyon TL’ye yakın alacakları bulunduğunu dile getiren AKEDAŞ Müdürü Niyazi kıvılcım, borçların ödenmesi konusunda çağrı yaptı: “Elektrik kesme işlemi bizim de istemediğimiz bir durum. Halkımızın borçlarını ödemelerini rica ediyoruz.”

Özelleştirme kapsamında AKEDAŞ’a devredilen Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. ödenmemiş borçları tahsil etmeye çalışıyor. AKEDAŞ Müdürü Niyazi Kıvılcım, bu konuda vatandaşlara çağrıda bulunarak, borçların ödenmesini istedi.

ŞİRKET BORCU İÇİN KREDİ ÇEKTİ

Vatandaş, kurum ve kuruluşlardan şirkete devrolan yaklaşık 5 milyon TL borç olduğunu dile getiren Kıvılcım, bu borçların tahsili için genel müdürlük tarafından talimat verildiğini bildirdi. Kıvılcım, şirketin enerji borçlarını ödeyebilmek için uğraştığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçen ay enerji bedelini bu şirketi satın alanlar ödeyemediler. Şirket bankalardan 50 milyon TL kredi çekerek, enerji bedelini ödeyerek, tüm kullanıcılara elektrik kullanım imkânı sundu. Kar etmek amacıyla alınan şirket, kredi çekmek zorunda kaldı.

ELEKTRİK KESME İŞLEMİNİ ERTELEME ŞANSIMIZ YOK

Vatandaşlarımız elektriklerinin kesilmesini ve mağdur olmak istemiyorlarsa bir an önce borçlarını yatırsınlar. Aksi takdirde elektrik kesme talimatları Antalya’dan geliyor. Bizim bunu engelleme ya da erteleme şansımız yok. Ekiplerimiz işlemi yapıp, genel müdürlüğümüze bilgi veriyor.

KAR MARJI DÜŞÜK OLDUĞU İÇİN ALACAKLARIMIZI BEKLETEMİYORUZ

Elektriği satalım, bundan kar edelim istiyoruz. Ancak kar marjı düşük olduğu için alacaklarımızı bekletme imkânımız olamıyor. Böyle bir imkânımız olsa diğer vatandaşlara elektrik satabilme imkânımız ortadan kalkar. Bu yüzden alacakları tahsil etmemiz gerekiyor. Müşterimiz otomatik ödeme talimatı verirlerse unutma veya gecikme sorunu yaşamazlar. Böylelikle elektriklerinin kesilmesi gibi bizimde arzu etmediğimiz bir sürprizle karşı karşıya kalmazlar.

ELEKTRİK KESİLDİĞİNDE KESME-AÇMA PARASI VAR

Elektrik kesildiğinde elektrik kesme-açma parası alınıyor. Bu küçümsenecek bir rakam değil, ciddi bir rakam. Özellikle mesken aboneleri için. Anında da elektrik açılmıyor. Bu sıkıntıların doğmaması için borçların ödenmesini öneriyorum.”

 

Bu haber 679 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...