Isparta yeniden hareketlendi

4 Eylül 2012 18:44

Diğer Üniversitelerde olduğu gibi Süleyman Demirel Üniversitesi'nde de kayıtların başlaması yaz boyunca sessiz bir dönem geçiren Isparta’nın yeniden hareketlenmesine neden oldu.

SDÜ’ye kayıt  yaptırma hakkını elde eden 15 bin 092 öğrencinin kayıt işlemleri önceki günden itibaren start aldı. Kayıtların başlamasıyla birlikte gerek SDÜ kampus sahası gerekse Güzel Sanatlar Fakültesi’nde adeta izdiham yaşandı. Kayıt işlemleri için Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrenci ve aileleri biran evvel kayıt işlemlerini yaptırabilmek için gün boyunca koşuşturdular. Kayıt için bir yandan SDÜ’de işlemlerini yaptıran öğrenciler diğer yandan da harç paralarını yatırmak için İşbankası Şubesi önünde uzun kuyruklar oluşturdular.

Bilindiği gibi SDÜ’ye ÖSYM tarafından 17 bin 530 öğrenci kontenjanı verilmiş, bu kontenjanlardan 15 bin 092'sine yerleştirme yapılmıştı.

SDÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, önceki gün başlayan ve 7 Eylül tarihine kadar devam edecek olan kayıt döneminde fakültelere 5 bin 765, meslek yüksek okullarına ise 10 bin 551 öğrencinin kayıt yaptırmasının beklendiğini söylediler.

Kayıt dönemi sonunda boş kalan kontenjanların ek yerleştirme ile

doldurulacağını kaydeden yetkililer, yeni kayıt yaptıracak öğrencilerin kendilerinden istenen belgelerle birlikte kayıt yaptıracakları fakülte ve meslek yüksekokuluna başvurmaları gerektiğini hatırlattılar. Yetkililer,SDÜ'ye kayıt hakkı kazanan öğrencilere, posta ile üniversiteyi tanıtıcı broşür, yurt-kur ve özel yurtlara ait bilgiler ve kayıtta istenen belgelere ilişkin evrakların daha önce gönderildiğini ifade ederek, bu nedenle öğrencilerin Isparta’ya gelmeden getirmeleri gereken evraklar konusunda bilgilendirildiklerini kaydettiler. 

 

 

Bu haber 722 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...