60 yıllık asfalt dünyada yok!

20 Temmuz 2013 13:22

Karayolları 13. Bölge Müdürü Mustafa Karademir, bir asfalt ömrünün statik olursa 1-5 yıl arası, sıcak karışım olursa trafik yüküne bağlı olarak en fazla 20-25 yıl olduğunu açıkladı. Başkan Günaydın’ın ’60 yıllık asfalt yaptım’ sözünün hatırlatılmasına üzerine Karademir, “60 yıllık asfalt dünyada var mıymış? Isparta’da yeni bir model geliştirildiyse onu bilemeyiz” dedi.

Etkili yağış sonrası çevre yolunda meydana gelen olumsuzluklara cevap vermek için basın toplantısı düzenleyen Karayolları 13. Bölge Müdürü Mustafa Karademir, bir basın mensubunun ‘bir asfaltın ömrü ne kadardır?’ sorusuna “Statik kaplama asfalt yolun kullanımına göre 1 yıldan 5 yıla kadar dayanır. Sıcak karışımların ise 20-25 yıllık bir ömrü var. Ancak aşınma tabakası yine trafik yüküne bağlı olarak 8 veya 10. yılda yenilenme kaydıyla 20-25 yıl kullanılabilir. Ancak maliyetleri çok farklıdır” şeklinde yanıt verdi.

ISPARTA YENİ MODEL Mİ GELİŞTİRDİ?

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın “60 yıllık dayanıklı asfalt yaptım” sözünün hatırlatılması üzerine ilk olarak şaşkınlık yaşayan Karademir, bunun mümkün olmayacağını savundu. Karademir, “60 yıllık asfalt dünyada var mıymış? Isparta’da yeni bir model geliştirildiyse onu bilemeyiz. Ömrümüz yeterse bizde görürüz. Asfaltı korumaya alır, trafiğe kapatırsanız öyle durur” diye konuştu.

 

 

Bu haber 634 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...