Başkan Günaydın talimat verdi sorun çözülecek

20 Temmuz 2013 13:24

Burdur’dan gelen heyet Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’dan yıllardır Pazar esnafı arasında süren kavganın bitmesi için destek istedi. Başkan Günaydın da “Komşu komşunun külüne muhtaçtır. Burdur sebzecilik konusunda oldukça iyi. Maalesef biz iyi değiliz. O yüzden Ispartalıların güzel sebze yemesi için gelmeleri iyi olacak” dedi.

CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, yanına Burdur Manavlar Odası yetkililerini ve Isparta CHP İl Başkanı Vedat Şenol ve ekibini de yanına alarak Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın makamında ziyaret etti.  Burdurlu heyet ile Başkan Günaydın, Isparta ve Burdur’un manavlarının karşılıklı olarak pazarlara gelip gitmesi için bir süre görüştüler.

KABUL EDELİM ISPARTALILAR İYİ SEBZE YETİŞTİREMİYOR!

Görüşmenin ardından çözüm için konuşan Başkan Günaydın, “Burdurlular domatesini biberini getirecek Ispartalılar da yiyecek. Konuyu buna göre çözümleyin. Kabul edelim Ispartalılar sebzeyi fazla yetiştiremiyor. O zaman biz nereden yiyeceğiz o domatesi, biberi. O sonbahar domatesleri, pembe, kırmızı güzel domatesler nerede? Yumuşak kabuklu eski domatesler, biberler nerede? Isparta’nın ihtiyacı var. Hem de Burdurlulara selam götürün iyi yetiştirsinler ürünleri. Bizim de güzel ürünlerimizi Burdurlular tüketsin. Komşu komşunun külüne muhtaçtır. Hiçbir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Siz de bu işin Burdur tarafı olarak orayı organize edin. Bu konu biran önce çözülsün, diyaloglar kurulsun. 20 manav gelecek burada tezgâh açacak. Başımızın üzerinde yerleri var. Ben eski o yumuşak kabuklu domateslerden yemek istiyorum. Sanırım Burdur’da yetişiyor bu domates. Pazarcılarımızın arasını lokum şeker gibi yapalım” dedi. 

BAYRAM SİTEM ETTİ

Başkan Günaydın’ın konuşmasının ardından sitem eden Ziraat Odası Başkanı Bayram Kutlu ise “Başkanım sanki bizde domates yokmuş gibi konuşuyorsunuz. Meşhur Deregümü domatesimiz var bizimde. Burdurlulara fazla yüz vermeyin sonra kamyonlarla gelmeye başlarlar buraya” dedi. Karşılıklı görüş alışverişlerinin ardından ekip Başkan Günaydın’ın yanından ayrıldı.

 

 

Bu haber 641 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...