2013 yılı ağaçlandırma çalışmaları yerinde incelendi ​

22 Temmuz 2013 14:33

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü’nün 2013 yılı Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü programları süratle gerçekleştiriliyor. Bölge Müdür Yardımcısı İsmet Erol başkanlığında,  Ağaçlandırma ve Silvikültür Şube Müdürü Ali Datumani, Etüt Proje Başmühendisi Suat Altınsoy, Burdur Orman İşletme Müdürü Ahmet Şahan ile Ağaçlandırma Şefi Rıfat Yılmaz ve Orman Muhafaza Memuru Durali Görmez den oluşan heyet, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ)  kampus alanında yapılacak ağaçlandırma çalışmaları ve Günalan Köyünde  yapılmakta olan erozyon kontrolü  sahalarında incelemelerde bulunuldu.

MAKÜ sahasında yapılması planlanan ağaçlandırma sahasında yapılacak çalışmaların teknik detayları ve dikilecek fidanların türleri ile ilgili kararlar alındı. Özellikle yol kenarlarında ve erozyona maruz kısımlarda detaylı olarak titiz çalışmaların yapılması kararlaştırıldı. Badem, mahlep, servi, ardıç, kapari, sarısalkım vb. türler dikilmesi planlanan sahanın arazi hazırlığı ihalesinin ilana çıkmasının uygun olduğuna karar verildi.

Günalan köyümüzde  arazi hazırlığı kapsamında mini ekskavatör ile yapılmakta olan meror tipi grodoni terasların fevkalade düzgün aplike edildiği, çalışmaların tekniğine uygun ve yeterli yoğunlukta yapıldığı görüldü. Su tutma kapasitesi çok yüksek olan Pomza denilen kum ile kil karışımı derin bir toprak yapısına  sahip alana projesinde de belirtildiği üzere ağırlıkla ceviz dikilecek olup yanı sıra badem ve karaçam  dikilecek.

 

 

 

 

Bu haber 1293 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...