Hakimlik Savcılık Kursu açılıyor

22 Temmuz 2013 14:35

Isparta’da ilklere imza atan Yargı Akademi, bölgemizde bugüne kadar yapılmayan ve birçok adayın bu yüzden Ankara ve İstanbul’a gitmesine neden olan Adli Hâkimlik- Savcılık ve İdari Yargı Hâkimliği kursu açtı. Dersler 20 Temmuz’da başlayacak.

Yargı Akademi Kurucu Müdürü Hakan Kahraman, 9 yıldır KPSS B ve Öğretmenlik, 2 yıldır ise KPSS Alan Bilgisi (A grubu) eğitimi verdiklerini belirterek, Hâkimlik ve Savcılık sınavı kursu için altyapı oluşturduklarını söyledi. Eğitim kadrosunu Ankara’dan oluşturduklarını dile getiren Kahraman, Isparta Barosu üyelerine yüzde 10 indirim yapılacağını duyurdu.

Yargı Akademi Eğitim Kurumları, Isparta ve çevresindeki illerde olmayan önemli bir eksikliği gidermek amacıyla Adli Hâkimlik - Savcılık ve İdari Yargı Hâkimliği sınavları için kurs açtı. Bu sayede artık kurs için Büyükşehirlere gidilmesine gerek kalmayacak. Isparta Yargı Akademi Kurucu Müdürü Hakan Kahraman, 2 yıldır bu kursun temelini oluşturmak için KPSS Alan Bilgisi eğitimleri verdiklerini belirterek, eğitim kadrosunun da Ankara’dan alanında uzman öğretmenlerden oluştuğunu dile getirdi. Kahraman bu kurslarla birlikte başta Isparta olmak üzere Burdur, Antalya ve Afyonkarahisar için önemli bir eksikliği gidereceklerini bildirdi.

2 YILDIR ALTYAPISINI OLUŞTURUYORUZ

Yargı Akademi’nin KPSS B grubu, Öğretmenlik, ÖABT, YDS, ALES, Dikey Geçiş Sınavı ve Açık öğretim programlarının yanında 2 yıldır KPSS Alan Bilgisi olarak bilinen A grubu kursları düzenlediklerini belirten Kahraman, bu kursa İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Hukuk Fakültesi ve Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencilerinin katıldığını ifade etti. Buradaki amacın ülkemizin genel idari yapısında yer almak için, müfettiş yardımcısı, uzman yardımcısı, murakıp yardımcısı ve stajyer kontrolör olarak görev almak isteyen adayları sınava hazırlamak olduğunu belirten Kahraman, “Kursumuzda hukuk, iktisat, maliye ve muhasebe dersleri oluyor. Çünkü puan türlerine baktığımız zaman bu 4 alanın hemen hemen tüm puanlara katkısı olduğunu söyleyebiliriz. Bu yüzden bu 4 ana disiplinde kursumuzu düzenliyoruz. Geçen yıl itibariyle ilkini düzenlemiştik. Bu yıl 2. yılımızı tamamlamış bulunuyoruz. Altyapısını da büyük ölçüde şekillendirdik. İlk yılımızda ağırlıklı olarak öğretmen kadromuz için üniversitenin akademisyenlerinden destek almıştık. Ayrıca Ankara Yargı Akademi’nin öğretmenlerinden de katkı almıştık. Bu yıl ise hemen hemen eğitim kadromuz Ankara Yargı Akademi’nin öğretmenlerinden oluşmuştu. Gelecek yılın kadrosu da şekillendi. Öğrencilerden gelen beklenti doğrultusunda kadromuzu Ankara’dan gelecek öğretmenlerle oluşturmuş durumdayız” diye konuştu.

20 TEMMUZ’DA BAŞLIYOR

Hakan Kahraman, oluşturdukları altyapı ile 2 yıldır da açmayı düşündükleri ve birçok ilde dahi bulunmayan Adli İdari Yargı Hâkimliği - Savcılık kursu ve İdari Yargı Hâkimlik kursunun 20 Temmuz’da başlayacağını müjdeledi. Kahraman, “Isparta şartlarında bu kursu açmak hem altyapı, hem kurumsal kimlik hem de uzman bir kadro gerektiriyordu. Bunu sağladığımızı düşünerek, bu programı ilan ettik. Kayıtlarımız başladı” dedi.

ISPARTA VE ÇEVRE İLLERDEN ANKARA’YA GİDİLİYOR

Bu kurslar için Isparta ve çevre illerden özelikle Ankara’ya gidildiğini dile getiren Kahraman, bunun da kişiye oldukça maliyetli olduğunu söyledi. Kahraman, “Artık Isparta’da bu eğitimleri vereceğiz” dedi.

350 SAAT HUKUK, 70 SAAT GENEL KÜLTÜR-YETENEK

Bu arada Adli Hâkimlik ve Savcılık kursu hakkında detaylı bilgi aktaran Isparta Yargı Akademi Kurucu Müdürü Hakan Kahraman, bu sınavın KPSS benzeri bir sınavı olduğunu söyledi. Adaylara yönelik 350 saat üzerinde hukuk dersi vereceklerini ifade eden Kahraman, sözlerini şöyle sürdürdü:“ 70 saatte genel kültür ve genel yetenek dersleri olacak. Hafta sonu cumartesi-pazar hukuk dersleri, pazartesi ise genel kültür ve genel yetenek dersleri olarak uygulanacak. Adaylarımız haftalık 20 saat ders görecekler. Adaylar hukukun tüm yapısını kavramak zorundalar. Bu yüzden 350 saatin üzerinde hukuk dersi vereceğiz. Haftada toplam 14 saat hukuk dersi olacak. Bu kursumuz 15 Aralık’ta tamamlanacaktır.

EĞİTİM KADROSU ANKARA’DAN GELİYOR

Ankara bölgesinde hukuk dersleri veren öğretmenlerimiz KPSS Alan Bilgisi’nde birlikte çalışıyoruz. Bu alanda uzman bir kadromuz şekillendiği için bu kursu açmaya karar verdik. Kendileri Ankara’dan gelecekler ve kursu onlar sürdürecek.”

İDARİ YARGI HÂKİMLİK SINAVINA

SADECE HUKUK MEZUNLARI GİRMİYOR

Öte yandan İdari Yargı Hâkimlik sınavının Adli Hâkimlik ve Savcılık sınavına göre farklı olduğunu bildiren Kahraman, bu sınava sadece hukuk mezunlarının girmediğini söyledi. Kahraman, “Bu yıl bu alanda 200 kişilik bir kontenjan açıldı. Bunların yüzde 80’ni hukuk fakültesi mezunu yüzde 20 ise İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunlarından oluşacak. Böyle olunca yapı burada biraz değişiyor. İİBF’de İşletme, İktisat, Kamu Yönetimi ve diğer bölümü okuyan adaylar da bu sınava girebiliyorlar. Bu kursumuzun yapısında ağırlıklı yine hukuk dersleri olmak üzere iktisat, vergi hukuku ve maliye dersleri olacak. Diğer taraftan genel kültür, genel yetenek yine 70 saat olacak. Cumartesi- Pazar 7+7 toplamda 14 saat hukuk dersleri, pazartesi günü 6 saat A grubu dersleri dediğimiz maliye, vergi hukuku ve iktisattan oluşacak. Salı günü ise genel kültür ve genel yetenek dersleri 5 saat olarak uygulanacak. Haftalık 25 saat ders görülecek. Kursun bitiş tarihi 29 Ekim 2013. Yine bu kursumuzda da Ankara’dan gelen öğretmenler eğitim verecek” dedi.

ISPARTA BAROSU ÜYELERİNE ÖZEL İNDİRİM

Bu arada Isparta Barosu Başkanı Av. Gökmen Hakkı Gökmenoğlu ile görüştüklerini belirten Hakan Kahraman, Isparta Barosu üyesi stajyer avukatlara yüzde 10’luk bir indirim olacağını duyurdu. Kurs ücretinin 2 seçenekle ödenebildiğini bildiren Kahraman, “Peşin ve 5 aylık taksit seçeneğimiz var. Antalya, Afyonkarahisar ve Burdur Baro’larla iletişme geçtik. Kendi stajyerlerine kursun duyurusunu yaptılar” diye konuştu.

Son olarak Kahraman, kurslar hakkında bilgi almak isteyenlerin haftanın her günü 10.00 ila 19.00 saatleri arası kurs merkezimizin açık olduğunu, adayların bilgi alabileceklerini söyledi.

İLETİŞİM KANALLARI

Adres: Hastane Cadedesi No.4 (Eski Sümerbank Cd.)

Tel: 0 246 500 34 34

 

 

 

 

 

Bu haber 880 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...