‘’Bu iktidardan Isparta kurtulursa o zaman kendini kurtarmış olacak’’

22 Temmuz 2013 14:48

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, borç kıskacında olan Sulama Birliklerinin içine bulunduğu durumu böyle özetledi: ‘’ Isparta bu iktidar olduğu sürece böyle sorunlar yaşamaya devam edecektir. Isparta’nın kurtuluşu bu iktidarın elinde değildir. Bu iktidardan Isparta kurtulursa o zaman kendisini kurtarmış olacaktır.’’

Sulama Birlikleri’nin milyonları bulan elektrik borcu nedeniyle sulama yapamaması tüm siyasilerin dikkatini çekti. Bu sorunu geçen yıl da dile getirdiklerini belirten MHP İl Başkanı İsa Yalçın, özellikle Yenişarbademli ve Şarkîkaraağaç’ta tankerlerle su taşıyan çiftçileri gördüklerinde sorunun büyüklüğünü o zaman anladıklarını söyledi.

HER GÜN TELEFONLAR ALIYORUZ

Konunun tekrar gündeme gelmesiyle birlikte değişik yerlerden sürekli telefonlar almaya başladıklarını ifade eden Yalçın, şunları söyledi: ‘’Sulama Birlikleri’nin yönetimlerinin mutlaka desteklenmesi gerekir. Orada çalışan personelin giderlerinin devlet tarafından karşılanması gerekir. Sulama Birlikleri’nin elektrik sıkıntıları için faiz indirimi yapılması ve sektörel teşviklerin verilmesi gerekir. TEDAŞ’ın özelleştirilmesiyle şuanda bu sıkıntı hat safhaya ulaştı. Her gün değişik yerlerden telefonlar alıyoruz. Özel şirket, borçları tahsil etmek zorunda olduğunu söylüyor. Bu konuya iktidar partisi çok duyarsız kaldı.

GEÇMİŞ DÖNEMDE BİRLİK YÖNETİMLERİ İYİ PLANLANMAMIŞ!

Çiftçi hem ürününü satarken hem de sulama yaparken perişan. Geçmiş dönemlerde Sulama Birlikleri’nin yönetimlerinde iyi planlamalar yapılmamasından dolayı gereksiz masraflar yapılmış. Tüm bunların etkisiyle şuanda Sulama Birlikleri’nin yüzde 80’ni maddi açıdan batık durumda. Elektrik için milyonlarca lira borçları var. Bu borç yükünden kendilerinin kalkması mümkün değil. Bu kangrenin ortadan kalkmasını istiyorlarsa, iktidar partisinin çiftçiye el uzatması gerekir.

MİLYONLUK YATIRIMLAR ATIL BEKLETİLİYOR!

Özellikle borçların faizlerinin silinmesi gerekiyor. Birçok ilde değişik isimlerde teşvikler veriliyor. İlimizin en önemli kaynaklarından biri tarımdır. Tarım da dünyada çok ciddi destekleniyor. Isparta’da tarıma destek verilmesi gerekirdi. Sulu tarım yapılan yerlerde Sulama Birlikleri’nin desteklenmesi gerekirdi. Şuanda elektrik kesintileri yüzünden milyonlarca lira yatırım yapılan o tesisler atıl ve sulamalar yapılamamaktadır. Isparta bu iktidar olduğu sürece böyle sorunlar yaşamaya devam edecektir. Isparta’nın kurtuluşu bu iktidarın elinde değildir. Bu iktidardan Isparta kurtulursa o zaman kendisini kurtarmış olacaktır.’’

Bu haber 568 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...