Kültür Merkezi 2014 yılında tamamlanıyor

22 Temmuz 2013 14:49

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, yapımına 19 yıl önce başlanan ve atıl vaziyette duran Süleyman Demirel Kültür Merkezi inşaatının gelenek ödeneklerle birlikte 2014 yılında tamamlanacağını bildirdi. Kılıç, inşaatın bitmesiyle birlikte merkezin SDÜ, ya da Milli Eğitime devrinin gerçekleşebileceğini ifade etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Isparta için önem arz eden ancak yıllardır çivi dahi çakılmayan SD Kültür Merkezi için harekete geçti. İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, sürecin ihale yasaklısı bir firmanın buranın inşaat ihalesini alması ve sonra işin feshedilmesiyle sürecin başladığını daha sonra da bu zamana kadar geldiğini söyledi. 2008 yılından sonra çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına devri gerçekleşen SD Kültür Merkezi’ni geri aldıklarını ifade eden Kılıç, ‘’ 2008 yılında Isparta Belediye Başkanlığı’ndaydı. Daha sonrasında da birçok kurum istedi. Şuanda SD Kültür Merkezi’nin projelerini Kültür ve Turizm Bakanlığı revize ederek, bir kültür merkezi niteliğini yeniden tam teşekküllü olarak oluşturacak. Proje revizesi bittikten sonra inşaatın ihalesi gerçekleştirilecek. Bunun için Bakanlığımızdan 1 milyon TL ödenek gönderildi’’ dedi.

BU YIL İHALESİ GERÇEKLEŞECEK 2014’TE BİTECEK

Öte yandan bu yıl SD Kültür Merkezi’nin projesinin revize edildiği takdirde Bakanlık Ankara’dan ya da yetki verilmesi halinde Isparta’dan ihalesini gerçekleştireceklerini belirten Kılıç, ‘’2014 yılında merkezin inşaatının tamamlanmış ve hazır hale gelmiş olacağını düşünüyoruz. Kültür Merkezi bittiği takdirde değişik kamu kurum ve kuruluşlardan talep olması halinde, bu talepler değerlendirilir. Daha önce de bu tür talepler oldu. Ancak şuanda gelen talepleri bekletiyoruz. Çünkü birçok talep kurumlara verildikten sonra yatırımlarını gerçekleştiremiyor.  Bizde artık inşaat tamamlandıktan ve Kültür Merkezi bittikten sonra Bakanlığımız, hangi kurum veya kuruluşuna verileceğine karar verecek.  İhtiyaçlar ve maksatlar doğrultusunda bu binanın hizmete açılması için 2014 yılını bekleyeceğiz’’ diye konuştu.

FARKLI TALEPLER İNŞAATIN BİTMEMESİNE NEDEN OLDU

Son olarak yaklaşık 19 yıl önce başlayan inşaat çalışmasının 5 yıldır bazı talepler nedeniyle beklemede kaldığını ileri süren Kılıç, ‘’Bu tür talepleri artık Bakanlık uygun görmüyor. Çünkü bu tür talepler sürekli inşaatın bitmemesine neden oldu. İnşaata tam başlanamaması ve bitirilememesi farklı taleplerin olması nedeniyleydi’’ şeklinde konuştu.

Bu haber 1134 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...