Nursaçan, “bu ülkenin çekirdeği sağlam”

23 Temmuz 2013 15:34

Isparta Belediyesi tarafından düzenlenen ve geleneksel hale getirilen Ramazan Çadırı Özel Eğlence Programı ağır ağır yarıya yaklaşmaya başladı. 13 gününü geride bırakan Ramazan Çadırı ilgisini her geçen gün artırarak devam ettiriyor. Isparta Belediyesinin Kaymakkapı Meydanından ring usulü başlattığı ücretsiz seferleri de devam ediyor.

Ramazan Programının 13. Günü ilahi ve sohbete ayrıldı. Bu arada Semazenler de ilahilerin arasında kendi gösterilerini yaptı. Programa Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’da katıldı.

Program yine hergün olduğu gibi çocuklara ayrılan bölümle başladı. Çocuklar arası yapılan yarışmalar ve hediyeler çocukların en büyük ilgisini çekmeye devam ediyor. Ayrıca perde oyunu Hacivat ve karagöz parodileri de çocukların vazgeçemediği seyirlerin başında geliyor.

Çocuk programı sonrası sahne alan İlahi Sanatçısı Mehmet Arıcı, programını icra etti. Hemen hemen her ilahi sanatçısının söylediği annem ilahisi yine seyirciler arasında farklı bir yer buldu. İlahi Sanatçısı Arıcı programını tamamladıktan sonra sahneyi Ulusal televizyonlarda da sohbet programı düzenleyen Necmettin Nursaçan aldı. Nursaçan önce cennet ve cehennem’in önemi hakkında bilgi verdi. Daha sonra günümüz yaşantısına gelerek, dünya ülkelerinin düştüğü ve Türkiye’nin bu konudaki hassasiyetine değindi. Bir ülkenin ayakta kalmasının en büyük etkilerinden bir tanesinin aile oduğunu belirten Nursaçan bu çekirdeğin yok olması durumunda o ülkenin de yok olacağına dikkat çekti. Nursaçan son yıllardaki ülkemizdeki evlilik ve boşanma istatistiklerine ciddi bir artış olduğunu ifade ederek bu tehlikenin altının mutlaka çizilmesi gerektiğini söyledi.

Aileler arası boşanmanın son yıllarda oldukça sıklaştığını neredeyse her yıl evlenen üç aileden birisinin boşanma kararı olduğunu belirten Nursaçan evlilik müessesesinin mutlaka korunması gerektiğini belirtti. Allahütealanın da en sevmediği kullarının da boşanan kullar olduğunu ifade etti.

Nursaçan’ın sohbetinin ardından Belediye Başkanı Günaydın, Nursaçan’ın portresinin dokunduğu halıyı kendisine hediye etti.

Bu haber 597 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...