Kalıcı asfalt kaplama çalışmaları aralıksız sürüyor

5 Eylül 2012 18:52

Isparta Belediyesi halkını daha rahat ve huzur içerisinde yaşatabilmesi için tüm imkânlarını seferber etmiş durumda. Hafta içi yaptıkları çalışmalarını hafta sonlarına da taşıyarak tabiri yerinde ise 7/24 hizmet etmeye devam ediyor. Bilindiği üzere başlatmış olduğu kalıcı asfalt kaplama çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bu çalışmaları yaparken halkın bu çalışmalardaki rahatsızlığını da minimize etmenin çabası içerisinde. Belediye bir yol yapım aşamasında o yolu bir an önce bitirebilmek ve hemen gerçek sahiplerine teslim etmek için insanüstü gayret göstererek çalışmalarını sürdürüyor. Belediye kalıcı asfalt kaplama yapmadan önce o yoldaki yıpranmış, yorulmuş asfaltı önce temizliyor. Daha sonra yoldaki alt yapı çalışmalarına giriyor. Hem kanalizasyon, hem yağmursuyu şebekelerinin de döşemesini gerçekleştiriyor. Daha sonra yola stabilize malzeme dökülerek kalıcı asfaltın ömrü uzatılıyor. Belediye bunları gerçekleştirirken halkını da düşünerek hizmet alan yolu biran evvel de tamamlamanın heyecanını yaşıyor. Bu sebeple de deyim yerinde ise belediye artık mesai saatleri diye bir kavramı kafasından silmiş durumda. Hafta tatili imiş gece imiş onların hiçbir ehemmiyeti kalmamış ve sadece görevleri halka hizmet olmuş durumda.

İşte bunların bir örneğini Davraz Mahallesi’nde bulunan 3972 sokakta yaşanıyor. Belediye bu sokağı yeniden gerçek sahiplerine teslim etmek için gece ve hafta sonları da çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Halkın da takdirini toplayan belediye asfalt kaplama çalışmalarından tam not almış durumda.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, asfalt kaplama mevsiminin ağır ağır sonlarına geldiğini eylül ayı ile birlikte sonbahara girdiklerini söyleyerek sorunlu olan ve program dahilinde olan tüm caddelerin tamamlanacağını söyledi.

Günaydın yaptığı açıklamasında, “Belediyemiz bir yol çalışması yaparken aslında iğne ile kazı yapar gibi çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Bir tarafta hali hazırda bulunan altyapıyı bozmamak, diğer yanda diğer kamu kuruluşlarının alt yapılarına zarar vermeden çalışmalarını sürdürüyor. Bu arada Belediyemiz Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü de cadde ve sokaklarda eksik bulunan yağmursuyu ve kanalizasyon kanallarını da tamamlayarak yolu hazır hale getiriyor. Yani entegre bir çalışma ile Fen İşleri Müdürlüğümüz, Su ve Kanalizasyon Müdürlüğümüz bu çalışmaları ile  örnek bir dayanışma örneği sergilemektedir. Ayrıca personelimde titiz çalışmaları ile vatandaştan takdir toplamaktadır. Biliyorsunuz tüm kurumlarda bir mesai mefhumu vardır. Yani 08.00-17.00 arasında çalışmalarını yaparlar hafta sonlarını da tatille geçirirler. Yaz ayı olmasına rağmen tatile ihtiyaçları olmasına rağmen personelim hizmeti esas alarak hafta sonları ve mesai saatleri dışında da çalışarak görevlerini ifa etmektedirler. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber 682 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...