Burdur- Isparta arasındaki Kardeşlik Yolu duble yol olmuyor!

23 Temmuz 2013 15:45

Karayolları 13. Bölge Müdürü Mustafa Karademir, Isparta-Burdur kardeşlik Yolu’nun(Dağ yolu) şuan için sadece karayolları ağına alındığını ve duble yol olması yönünde henüz kesin bir çalışmanın olmadığını bildirdi.

İl Koordinasyon Toplantısı’ndan sonra basında Isparta-Burdur kardeşlik Yolu’nun bölünmüş yol olarak bakanlıktan onay alındığı yönünde haberler çıkmıştı. Ancak Karayolları 13. Bölge Müdürü Mustafa Karademir, yolun sadece karayolu ağına alındığını belirterek, şuanda bölünmüş yol olarak yapılan bir çalışmanın bulunmadığını bildirdi. Yol için proje çalışmalarının yapılacağını belirten Karademir, “Yolun karakter özellikleriyle ilgili çalışmalar yapılacak. İleriye yönelik olarak bir potansiyel olursa bölünmüş yol olarak değerlendirilebilir. Şuanda ilk etapta karayolları ağına aldık. Proje çalışmalarından sonra bölünmüş yol gereksinimi doğarsa müdürlüğümüz bunu bakanlığa bildirir. Bakanlık onay verirse bölünmüş yol ağına dâhil edilir” dedi.

DEREBOĞAZI’NDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Öte yandan Dereboğazı yolunda etüt proje çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Karademir, “Sayın Bakanımızın Isparta ziyaretinde bölünmüş yol olma doğrultusunda talimatı oldu. Çalışmalar devam ediyor. Proje çalışmaları tamamlanmadan, yatırım programına girmeden ve yapım ihalesi tamamlanmadan herhangi bölünmüş yol için bir tarih verilmesi söz konusu olamaz” diye konuştu.

Bu haber 670 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...