“Ben Belediye Başkanlığını yapamıyorum” demektir!

23 Temmuz 2013 15:49

AKP Milletvekili Recep Özel, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın Isparta’daki sel felaketinin ardından yaptığı ve AKP Milletvekilleri ile Vali Memduh Oğuz’u hedef alan açıklamalarına cevap verdi. Özel, “İnsanın aciz kaldığı, gücün yetmediği anlar olabilir. Ama böyle bir durumda suçlanmak ‘Ben Belediye Başkanlığını yapamıyorum!’ demekle eşdeğerdir, kaçmaktır” dedi.

AKP Milletvekili Recep Özel, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın kendisi ve Vali Oğuz hakkında yaptığı sert açıklamaya aynı sertlikte karşılık verdi. Başkan Günaydın, “Arkamdan konuşmasınlar. Yapamıyoruz desinler bana gelsinler ben ne gerekiyorsa yaparım. Selden kütük umuyorlar” gibi açıklamalarda bulunmuş ve sel felaketinin sorumluları olarak da Milletvekili Özel ile Vali Oğuz’u göstermişti.

BURADAN SİYASİ ÇIKAR SAĞLAMAYA KİMSENİN HAKKI YOK

Milletvekili Özel, Başkan Günaydın’ın bu açıklamalarına karşılık “Tabii bir felaket yaşadık. Bundan bir siyasi çıkar sağlamaya ya da bunun sorumluluğunu birinin üzerine atmaya kimsenin hakkı yok. Isparta’nın altyapısı dört dörtlük olabilir ama afet olabilir ve insanın aciz kaldığı zamanlar olabilir. Ama Başkan Günaydın’ın bizi bu konuda suçlaması kadar anlamsız bir şey yok. Bizi suçlaması ‘Ben Belediye Başkanlığını yapamıyorum!’ demekle eşdeğerdir, kaçmaktır.

BAŞKAN HANGİ BİR İŞTE ‘BİRLİKTE HAREKET EDELİM’ DEDİ

Öte yandan çevre yolunun 1,5 yıldan bu yana altyapıları yapıldı. Başkanımız Isparta’nın hangi bir işinde ‘birlikte hareket edelim’ dedi bize. Koordinasyon kurulu toplantısına gitmez ya da yetkili göndermez. Çok önemli bir toplantıdır. Son yapılan toplantıda yine yoktu. Ben yaptım oldu anlayışında birisi. Çevre yolundaki aksaklık tamamen belediyenin suçu. 60-50 yıllık kaliteli asfalt yaptım demekle olmuyor. Demek ki boşmuş. Afette yolun patladı. Ben bunu siyasette kullanabilir miyim? Kullanırım ama vatandaş bunu istemiyor. Siyasi şov istemiyor. Vatandaş hizmet istiyor” diye konuştu.

 

Bu haber 680 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...