Demirel talimat verdi çalışmalar jet hızıyla başladı

23 Temmuz 2013 15:51

İşadamı Şevket Demirel’in İslamköy’e yapılmak şartıyla 7 fakülte binası yapacağı sözünün vermesinin üzerinden daha birkaç gün geçmesine rağmen uzmanların yer belirleme çalışmalarına başladıkları öğrenildi.

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nun daveti üzerine geçtiğimiz hafta SDÜ'yü ziyaret eden ve 4 saat kalan işadamı Şevket Demirel Türkiye gündemine oturan müjdeler vermiş, İslamköy'de 7 fakülte binası yaptıracağını açıklamıştı. SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile işadamı Şevket Demirel arasında imzalanan protokolün ardından gelişmeler jet hızıyla sürüyor.

BİR TALİMAT ÇALIŞMALARI BAŞLATTI

İşadamı Demirel, protokol imzasının ardından fakülte binaların yapımı için uzmanlara gerekli talimatı verdi. Demirel'in talimatı üzerine binaların yapılacağı yer ile ilgili çalışmalara da başlandı.

HANGİ BÖLÜMLERİN OLACAĞI BELİRLENİYOR

Öte yandan SDÜ yönetiminin de İslamköy'de yapılacak fakültelerde hangi bölümlerin açılması gerektiği yönünde çalışmalara başladığı ve alt yapının oluşturulmaya başlanacağı bildirildi.

100 MİLYON TL’NİN ÜZERİNDE BİR KAYNAK AKTARMASI BEKLENİYOR

Bu arada fakülte binalarının kısa sürede tamamlanacağı bildirilirken gelecek eğitim dönemine yetiştirilmek için uğraşıldığı öğrenildi. Ayrıca 7 bina için Demirel’in yaklaşık 100 milyon TL’nin üzerinde kaynak aktarması bekleniyor.

 

 

Bu haber 587 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...