“Sektörel bazda en çok teşvik alan illerden biriyiz”

23 Temmuz 2013 15:52

AKP Milletvekili Recep Özel, Isparta’nın sosyo-gelişmişlik düzeyinin yüksek olmasından dolayı teşviklerden faydalanamadığı için üzülmemesi gerektiğini savundu. Özel, “Isparta gelişmemiş bir il olsa ve bütün teşviklerden faydalansa daha mı iyi? Hem sektörel bazda en çok teşvik alan illerden biri Isparta” dedi.

AKP Milletvekili Recep Özel, Bakanlar Kurulu’nun sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksine bakarak 52 yerde faaliyet gösteren özel işletmelerde üretim ve istihdamı artırmak amacıyla sigorta primi işveren hissesi teşviki uygulamasına ilişkin kararda Isparta’nın saf dışı bırakılması yönündeki yorumları değerlendirdi.

NİYE ÜZÜLÜYORSUNUZ Kİ?

Isparta’nın sosyo-gelişmişlik düzeyinde iyi noktada olmasının üzüntü duyulmaması gereken bir durum olduğunu ifade eden Özel, “Isparta çok geride kalabilir bütün teşviklerden faydalanabilir. Bu mu iyi yoksa gelişmiş bir İl olmak mı iyi? Teşvik aslında bize başta çok faydalı bir şeymiş gibi geliyor ama doping etkisi geçince bu kez sisteme ayak uydurmada zorlanabiliyoruz” dedi.

OBJEKTİF OLMASA İTİRAZ EDERİZ

Teşvikte illere göre kriterler belirlendiği zaman buna ilk başta kendilerinin itiraz edeceğini ifade eden Milletvekili Özel, “Bizim şuna itirazımız olur; Kriterler objektif olmaz ve bazı iller kayırılırsa ona isyan ederiz. Ancak kriterler objektif. Bankada mevduatımız var bunu nasıl değiştirebiliriz. Enerjimizi burada tüketmemek lazım” diye konuştu.

YENİ BİR TEŞVİK DEĞİL

Öte yandan sigorta primi işveren hissesi uygulamasının yeni bir teşvik olmadığını daha önce çıkan bir kanun gereği bitmemiş yatırımların bitmesi için ilave bir uygulama olduğunu belirten Özel, “Isparta şunu bilmeli. Biz sektörel bazda teşviklerden daha fazla yararlanıyoruz. Bu konuda en çok teşvik alan illerden biriyiz. OSB’de bunun faydasını görüyoruz. Bakın bir iki parsel boş kaldı” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 670 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...