Afyon’a bonkör, Isparta’ya kısmir

23 Temmuz 2013 15:54

DSİ, içme suyuna tahsis edilen Darıderesi Göleti için Isparta Belediyesi’nden 19 Milyon TL isterken Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun memleketi Afyonkarahisar’da durum böyle değil!

DSİ 18. Bölge Müdürlüğü'nün yıllarca inşaatı sürdükten sonra Hasan Balaman'ın döneminde imzalanan protokol kapsamında şehir içme suyu şebekesine tahsis edilen Darıderesi Göleti'nde büyük bir kriz yaşanıyor.

DSİ, AK Partili Başkan Balaman döneminde imzalanan protokol gereği göletin devralınmasını istiyor. Şimdiki dönem MHP’li Belediye de bu devre yanaşmıyor. Zira DSİ 19 milyon TL'lik yapım maliyetinin 30 yıl taksitle ödenmesini talep ediyor. MHP'li Belediye yönetimi de 19 Milyon TL'lik maliyete itiraz ediyor. Isparta Darıderesi Göleti devri için 19 Milyon TL'lik yapım maliyeti talep edilirken benzer bir projenin Afyonkarahisar uygulaması oldukça farklı.

BEDAVAYA GELDİ

Afyonkarahisar'ın AKP’li Belediyesi, DSİ'ye Akdeğirmen Barajı'nı yaptırdı ve 2008'den beri şehrin içme suyu ihtiyacını30 kilometreötedeki bu kaynaktan karşılıyor. Belediye ile DSİ arasında yapılan protokolün kapsamı geniş tutuldu. Pompaj tesisleri, ishale hattı ve su depolarının yapımı DSİ tarafından üstlenildi. İş uzadıkça uzuyor, Belediye beş kuruş para vermedi. Sürecin nasıl şekilleneceği ise bilinmiyor. 

Bu haber 2023 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...