Alo Fetva Hattına ilgi büyük

24 Temmuz 2013 15:59

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte vatandaşların fetva hatlarına ilgisi artarken, bu sene gündemdeki tartışmalara paralel olarak en fazla imsak meselesi soruldu. Ramazan dışındaki aylarda genellikle ailevi ve ticari meseleler sorulurken, Ramazanda özellikle oruç ve onun etrafında şekillenen meseleler gündeme geldi.

İl Müftülüğünden edinilen bilgiye göre, ALO 190 fetva hattına Ramazan ayı boyunca diğer aylara göre 5 kat fazla talep geldi. Alo 190 Fetva hattı mesai saatlerinde vatandaşların sorularını cevaplıyor.

HER SORUYA CEVAP VAR

Alo Fetva hattına gelen sorulara yanıt verilirken Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, Din İşleri Yüksek Kurulu’nun yaptığı çalışmalar neticesinde vatandaşların sorularının yoğunluğu dikkate alınarak hazırlanan bin 600 fetvadan yararlanılıyor. Temel kaynak olarak Diyanet İşleri Başkanlığı'nın iki ciltlik ilmihalinden istifade edilirken, tefsir ve fıkıh kaynaklarından da faydalanılıyor.

İMSAK, ZEKAT VE ORUCU BOZAN ŞEYLER

Ramazan dışındaki aylarda genellikle ailevi ve ticari meseleler sorulurken, Ramazanda özellikle oruç ve onun etrafında şekillenen meseleler gündeme geliyor. Uzmanlarınca cevaplandırılan soruların dağılımına bakıldığında ise vatandaşlar tartışmalara paralel olarak en fazla imsak meselesini sordu. İmsakla ilgili soruların ardından zekât, fıtır sadakası, fidye, orucu bozan şeylerle ilgili sorular kapsamında da kan alma-verme, göz, kulak, burun damlaları, merhemlerle ilgili sorular geldi. Özellikle hayır kurumlarına zekât verilip verilmeyeceğini soran vatandaşlar, uzmanlara ayrıca imsak vaktindeki tereddüte bağlı olarak sabah namazı vaktinin de değişip değişmediğine ilişkin sorular da yöneltiyor.

 

Bu haber 1050 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...