Geleneksel Ramazan Çadırı 15 gününü tamamladı

25 Temmuz 2013 15:35

Isparta Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Ramazan ayı özel eğlence programı hızla devam ediyor. Geleneksel hale gelen çadır programının bu yılkı bölümünün de ilk yarısı tamamlandı. 15 günlük zaman içerisinde hiçbir aksaklığa neden olmadan düzenlenen program çerçevesinde devam eden çadır programı halk tarafından da ilgi ile izlenmeye devam ediyor.

Belediye her çadır programının her gününü özen göstererek hazırlamış ve farklı duygu ve düşüncelere hitap etmek için ciddi bir çalışma içerisinde halkın huzuruna çıkmış gibi gözüküyor. Belediye hazırlamış olduğu çadır programının ilk 15 günlük programında hatırlanacağı üzere bazen ilahi, bazen özgü müzik, bazen dini sohbet bazen de halkı güldürerek güzel bir ramazan geçirmesini sağladı.

Özellikle vurguladığı ve çocukların büyüdüklerinde ah o eski Ramazanlar diyeceği bir programı da ihmal etmedi. Her çadır programı öncesi çocuklar için yapmış olduğu özel eğlence ve animasyonlarla çocukların gönlünde taht kurdu. Verilen küçük hediyeler onlar için büyük bir değer kazandı. Aileler bugün çadır programına katılmama kararı alsa bile çocuklar buna imkân tanımadı ve anne babasını her gün çadıra götürmek ve bu yarışlara katılmak için geceleri sabırsızlıkla bekledi. İşte o gecelerden bir tanesini de 15 gün programında yaşadı. Türk sanat müziği sanatçısı Adem Tay sahne almadan önce çocuklar yine kendi aralarında yarıştılar. Gölge oyunu Hacivat ve karagöz yine çocukların gönlünde taht kurdu. Sunucu ile birlikte söylenen ilahiler ile sahnenin tozunu şimdiden almaya başladılar. Çocuklara ayrılan kısım sonrası sahne alan genç sanatçı Adem Tay’da repertuarındaki şarkıları söyledi. Sanatçı hem ilahi hem de Türk Sanat Müziğinden şarkılar söyledi. Tay’da çocukların heyecanına kapılarak onları sahneye çıkardı. Tay birkaç ilahiyi çocuklarla birlikte söylerken mikrofonu onlara vermeyi de ihmal etmedi.

Bu haber 555 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...