Yalvaç, Göller Bölgesi Dergisi Ayrıntı’da

25 Temmuz 2013 15:37

Burdur merkezli olan ve bölgenin hakem heyetli tek bilimsel dergisi Ayrıntı Temmuz sayısında Yalvaç’ı tanıttı. 1 Günde 5 Bin Yıl sloganıyla derginin kapağını da oluşturan Yalvaç, 25 ile 40. Sayfalar arasında toplam 16 sayfada anlatıldı.

Göller Bölgesi ekonomi ve kültür dergisi olan Ayrıntı, aylık olarak yayınlanıyor. Derginin sahibi ve sorumlu yazı işleri müdürü Cemalettin Bektaş, Belediye Başkanı Tekin Bayram’ı arayarak Yalvaç’ın zengin tarih ve kültürünü duyduklarını ve bunu sayfalarına taşımak istediklerini belirtti. Başkan Bayram’ın daveti üzerine de geçtiğimiz ay Yalvaç’a gelen Bektaş, söz konusu tarihi dokuda gezerek bilgi aldı, fotoğraf çekti. İşte bu Yalvaç izlenimlerini Temmuz sayısına taşıyan Ayrıntı, toplam 16 sayfada kenti anlattı.

Derginin kapağında da yer alan Yalvaç  “1 Günde 5 Bin Yıl” sloganı ile okurlara sunuluyor. Kapaktaki bilgi yazısında “Binlerce yıllık tarihin izlerini taşıyan Yalvaç, gezmeye doyamayacağınız doğal alanları ve farklı atmosferi ile keşfedilmeyi bekliyor.” cümlesi ile tanıtılıyor.

Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram, Yalvaç’ı Türkiye ve dünyaya tanıtmaya büyük önem verdiklerini söyleyerek, özellikle böylesi bilimsel yayınlarda Yalvaç’ın tarihi, doğası ve kültürüyle yer almasının çok önemli olduğunu belirtti.

Dergiyi gazete bayilerinden ve Yalvaç Belediyesinden edinebileceğiniz gibi dergi hakkında ayrıntılı bilgiye internet sitesi  http://www.dergiayrinti.com adresinden de ulaşabilirsiniz.

 

 

Bu haber 620 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...