“AKP dayatmadan vazgeçerse madde sayısı 65-70’e çıkar”

25 Temmuz 2013 15:44

CHP Milletvekili Ali Haydar Öner, Anayasa görüşmelerinde uzlaşma sağlanan 48 maddenin AKP iktidarının Başkanlık dayatmasından vazgeçmesi halinde 65-70 maddeye çıkabileceğini bildirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, uzun bir aradan sonra Isparta’ya geldi ve basının karşısına çıktı. Isparta gündemiyle ilgili soruları yanıtlamaktan kaçınan Öner, Anayasa görüşmeleri hakkında değerlendirmede bulundu. Uzlaşma komisyonunun 48 madde üzerinde anlaştığını hatırlatan Öner, bazı maddelerde de ufak tefek pürüzlerin olduğunu belirtti. AK Parti’nin son anda başkanlık sistemini dayatma olarak sürdüğünü ifade eden Öner, “Bu dayatma Anayasa görüşmelerini tıkamış idi. AKP bu dayatmadan vazgeçtiği takdirde 48 maddenin 65-70 maddeye çıkabileceğini düşünüyoruz. Bu da toplumda Anayasa tartışmalarını sona erdirecek,  Türk milletini lüzumsuz tartışmalardan arındıracak gelişmelere, uzlaşmalara, Anayasa değişikliğine neden olabilecek diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

GÜNÜN GÜÇLÜ OLANLARI HESAP VERMEYECEKLERİNİ DÜŞÜNMEMELİLER

Öte yandan 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle gazetecilerin bayramını kutlayan Öner, şu açıklamayı yaptı: “Gazeteciler adına, özgür basın adına iyi şeyler söyleme olanağı ne yazık ki yok. Tarihimizin en çok tutuklu gazeteci olduğu dönemi yaşıyoruz. Bunlardan bir kısmı uluslararası saygınlığı olan gazetecilerdir. İçlerinde milletvekili olanlar var. Ne yazık ki, inatla tutuklu bırakılmaktadırlar. Uluslar arası sözleşmeler doğrultusunda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararları iç hukuka üstün sayıldığı halde Anayasa Mahkemesi 5 yıldan fazla tutukluluğun uzun tutukluluk oluşturduğu konusunda karar verdiği halde bu konudaki inat, hukuksuzluk ve zulüm devam etmektedir. Zulüm kimsenin yanına bugüne kadar kâr kalmamıştır. Bundan sonra da kalmayacaktır. Günün güçlü olanları hesap vermeyeceklerini düşünmemeliler. Her zamanın güçlüleri olmuştur, her zamanın güçlüleri adalete boyun eğmek zorunda kalmışlardır.”

 

 

Bu haber 605 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...