YBEM Arabuluculuk Eğitimi verecek

26 Temmuz 2013 15:30

Yaşam Boyu Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (YBEM) Adalet Bakanlığı tarafından Arabuluculuk Eğitimi vermekle yetkilendirildi.

Eğitim Koordinatörü Muhammet Ali Sarışahin, YBEM'in Adalet Bakanlığı’ndan aldığı yetkiyle Türkiye'de Arabuluculuk Eğitimi verecek kurumlardan biri olduğunu ifade etti. Kurumların Arabuluculuk Eğitimini verebilmesi için izin almasının zorunlu olduğunu belirten Sarışahin, bu izni ilgili makamdan aldıklarını ve 3 Ağustos tarihinde kurslarının başlayacağının altını çizdi.

MAHKEMEYE GİTMEYE GEREK KALMAYACAK

YBEM tarafından verilecek Arabuluculuk Eğitiminin, arabuluculuğun hukuk sistemi gelişmiş ülkelerde yaygın olarak kullanılan bir alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemi olduğunu açıklayan Koordinatör Sarışahin, bu yöntemle tarafların içinde bulundukları uyuşmazlığı, tarafsız bir üçüncü kişi yardımı ile mahkemeye gitmeden ya da mahkemenin yönlendirmesiyle çözebilme yöntemi olduğunu söyledi.

KİMLER KATILABİLİR?

Mesleğinde en az 5 yıllık kıdeme sahip olan Hukuk Fakültesi mezunları, Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nin sunacağı Arabuluculuk Eğitimi’ne katılabilecek.

Bu haber 620 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...