Dündar Bey Medresesi otlardan temizlendi

27 Temmuz 2013 13:23

Tarihi Selçuklu Eseri olan Dündar Bey Medresesi’nin duvarları üzerinde kök salmış incirler ve çeşitli otlar Eğirdir Belediyesi tarafından temizlendi.

Ecdâd yadigârı eserlere karşı hassasiyeti olan Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, duvarlardaki taş aralarından fışkıran incirlerin temizlenmesi için bizzat çalışmalara katıldı.

Vasıtaların giremediği Hzıırbey Camiî ve Dündar Bey Medresesi avlusunda, duvarlardaki otların ve boy vermiş incirlerin temizliği kolay olmadı boy vermiş incirlerin temizliği kolay olmadı.

Uzun merdiven üzerinde zorlanarak yapılan temizliği gören ilçe sakinlerinden Hakan Erenoğlu, “Merdivene çıkmaktan hiç korkmam. Duvarda kalan bitkileri ben temizlemek istiyorum” deyince Başkan Özmeral sevindi ve gönüllü olarak çalışmalara katılan Hakan Erenoğlu’na teşekkür etti.

Merdivenin en üst noktalarına tırmanan Erenoğlu, bitkileri ve incir dallarını temizlerken Başkan Özmeral de merdiveni tutarak güven verdi.

Başkan Özmeral, “Selçuklu eseri ecdâd yadigârı olan Medresemiz ve Kemerli Minare’mizde taşlar arasından çıkan incir ve çeşitli otları temizlemekle tarihî bir vazifeyi yerine getirmiş olduk. Belediye personelimizin yanında gönüllü olarak ben de varım bu işte diyen Hakan Erenoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

 

Bu haber 687 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...