İşitmeyi Biyonik Kulak sağlayacak

27 Temmuz 2013 13:24

Bu yıl Isparta’da bir ilki gerçekleştirerek progresif işitme kayıplı hastaya koklear implant uygulamasıyla duymalarını sağlayan SDÜ Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Kliniği bir hastaya daha implant (biyonik kulak) takarak duymasını sağlayacak.

SDÜ ileri derece işitme kaybı yaşayan bir hasta üzerinde önemli bir operasyona imza attı. İşitme kaybı olan ve klasik kulak arkası işitme cihazlarının yetersiz kaldığı hastalarda modern teknolojinin sağladığı imkânları kullanarak iç kulaktaki salyangoz olarak bilinen kokleaya implante edilebilen işitme cihazı (Koklear İmplant) uygulamasına başlandı.

EN ÇOK 2 YAŞ ALTI ÇOCUKLAR FAYDALANACAK

Bundan en çok konuşma gelişiminin devam ettiği 2 yaş altı küçük çocuklar göreceğini bildiren ve ameliyatı gerçekleştiren SDÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Yarıktaş, “Genç yaşlarda işitmesini komple kaybeden hastamızın, çok başarılı geçen operasyon sonrasında normale yakın duyabileceğini umuyoruz. Bu nedenle işitme kaybının erken teşhisi çok önemli. Yaş ilerledikçe ameliyat şansı azalıyor. Bu nedenle ileri yaşlı hastalarımızdan geri çevirdiğimiz hastalarımız var. Bunun yanında ameliyat şansı olan sıraya aldığımız hastalarımız da bulunmaktadır. Isparta ve bölgemiz için büyük şans olan ekip ve ekipman desteği gerektiren oldukça komplike bu ameliyatları hastanemizde başarıyla devam ettirebilmeyi diliyorum” dedi.

 

Bu haber 634 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...