Yaklaşık 6 bin ton gülçiçeği üretildi

27 Temmuz 2013 13:27

Dünya gül yağı üretiminin yüzde 65’ini tek başına karşılayan Isparta’da bu yılki gül çiçeği rekoltesi, hasadın erken başlamasına rağmen olumsuz hava şartları nedeniyle yüzde 10 düştü.

Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, kampanyanın erken başlamasına ve gül hasadının 50 gün sürmesine rağmen rekoltenin geçen yıla oranla yüzde 10 oranında azaldığını belirtti. Kampanya başlarında yüksek rakamlarda bir rekolte beklentilerinin olduğunu ancak haziran ayında yaşanan lodos nedeniyle rekoltenin düştüğünü bildiren Çelik, “Çok büyük bir riske maruz kalmaksızın hasadı tamamladık. Ürünlerimizi pazarlama noktasına kadar getirdik” dedi.

6 BİN TON GÜL ÇİÇEĞİ

Bu yıl gül çiçeği üretiminin 6 bin ton civarında gerçekleştiğini bildiren Çelik, “Geçen yıl rekoltemiz 6 bin 500 ton civarındaydı. Olumsuz bir şey olmasaydı bu yıl üretimin 7 bin tonun üzerine çıkması beklentisi vardı" diye konuştu. Çelik, her şeye rağmen rekoltenin kendileri için iyi olduğunu ifade ederek, pazarlama çalışmalarına başladıklarını, numunelerin müşterilere gönderildiğini söyledi. Çelik, gül çiçeği ve yağı fiyatlarının pazarlama sürecinin tamamlanmasının ardından belli olacağını kaydetti.

 

 

Bu haber 683 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...