Eğirdir Adliye Sarayı için belediye arsasının tapusunu verdi

29 Temmuz 2013 15:24

Eğirdir’e Adliye Sarayı’nın yapılması için Belediye Meclisi, Yazla Mahallesi sınırlarındaki Eski Hapishane arsasının bitişiğinde bulunan Belediyeye ait 3 bin276 m2arsanın bedelsiz olarak Maliye Hazinesine devredilmesine oy birliği ile karar verdikten sonra tapusu da Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral tarafından İlçe Malmüdürü Mehmet Emin Çelebi Özer’e teslim edildi.

 Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Eğirdir Adliye’sinin yıllardır mevcut Hükümet Binası’nda sıkıştırılmış vaziyette hizmet vermeye çalıştığını belirterek, Belediye olarak meclisten çıkan karar doğrultusunda tapu işlemlerini de tamamladıklarını belirtti.  

Başkan Özmeral, “Alan Değil Veren Olduk” diyerek, Belediye’nin kendi döneminde Hazine’den arsa almadığına, fakat Hazine’ye arsa verdiğine dikkat çekti.

Başkan Özmeral, “Belediye olarak hazineye arsanın tapusunu verdik. Temennimiz hızlı bir şekilde Adliye Sarayı’mızın yapılmasıdır. Halkımızın daha iyi hizmet alabileceği bir Adliye Sarayı’na kavuşmasını bizim gibi saygıdeğer halkımız da sabırsızlıkla beklemektedir. Yıllar öncesi düşündüğümüz, hayal kurduğumuz Eğirdir’de müstakil bir Adliye binasının yapılması için attığımız adım şahsımı çok sevindirmiştir. Eğirdir’de Adliye binasının müstakil ve en güzel yapıya sahip olması, başta hakim ve savcılarımızı, Adliye çalışanlarını, avukatlarımızı ve bütün halkımızı fazlasıyla sevindirecektir. Eğirdir’imize ve saygıdeğer halkımıza hayırlı olsun.” dedi.

Eğirdir Adliye Sarayı için yapılacak binanın Belediye arsasıyla birlikte yaklaşık 4 bin521 m2alana sahip olduğu belirtildi. 

Bu haber 673 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...