Turizm personeline uzaktan eğitim programı

29 Temmuz 2013 15:32

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Akdeniz Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKUZEM) ile birlikte Turizm ve Otelcilik Sertifika Programı hazırlık toplantısı düzenledi. Antalyalı turizmcilerin geniş katılım sağladığı toplantıda; turizm sektöründe çalışan personelin eğitimi konusunda yapılabilecekler ele alındı. Turizm sektörünün en önemli hizmet alanlarından kat hizmetleri, ön büro, animatörlük, yiyecek-içecek ve mutfak hizmetleri olmak üzere 5 ana konuyu içerecek şekilde ‘Uzaktan Eğitim Sertifika Programı’ hazırlandı. Çalışanların işine devam edip eğitimini sürdürebileceği programı AKUZEM hazırladı. Uzmanlık eğitimi için derslerin istenilen yer ve zamanda internetten takip edebileceği, online sınavlar yapılacağı, online ders notlarının arşivlenebileceği ve canlı yayında öğretim elemanlarına sorular sorabileceği belirtildi.

BAKA işbirliği ile Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi AKUZEM Konferans Salonu’ndaki toplantıya Akdeniz Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKUZEM) Müdürü Prof.Dr. Cengiz Sayın, BAKA Antalya Yatırım Destek Ofisi (YDO) Koordinatörü Alaattin Özyürek, akademik personel ile turizm sektöründe faaliyet gösteren konaklama tesislerinin personel müdürleri, teknik müdürler, kalite yönetim sistemi yetkilileri ve diğer ilgililer katıldı. AKUZEM tarafından düzenlenmesi planlanan Turizm ve Otelcilik Sertifika Programı’nda uzaktan eğitim sistemi ile internet ortamında online uygulamalar yer alacak.

SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZMDE İNSAN UNSURU

BAKA’nın Antalya, Isparta ve Burdur’da turizmin çeşitlendirilmesi, on iki aya yayılması ve alternatif turizmin geliştirilmesine yönelik çalışmalarını sürdürdüğünü belirten YDO Koordinatörü Alaattin Özyürek, “Turizmin başkenti Antalya 2 binin üzerinde konaklama tesisi ile 550 binin üzerinde yatak kapasitesine sahip. BAKA olarak Körfez ülkeleri, Japonya, Çin, Hindistan gibi alternatif pazarlara yönelik çalışmalar yürütürken Avrupa ve Rusya kaynaklı mevcut pazarları koruyarak kalitesini artırmaya çalışıyoruz. Sürdürülebilir turizm ve konaklama sektöründe fark yaratabilmek için insan unsuru vazgeçilmez önemde. BAKA olarak bu anlamda sektör personelinin eğitim kalitesini artırmak için elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz” dedi.

Turizm sektöründe çalışan personelin eğitimi konusunda Akdeniz Üniversitesi ile ortak çalışma gerçekleştirdikleri için memnuniyetini ifade eden BAKA Antalya YDO Koordinatörü, turizm tesisinde çalışan ön büro çalışanın diksiyon ve beden dilinin, bir garsonun boş bardağı tutma şeklinin, bir kat hizmetleri görevlisinin konuklarla iletişim biçiminin turizmin hizmet kalitesi ve dolayısıyla ülke imajına önemli etkileri olduğunu söyledi.

AKUZEM Müdürü Prof. Dr. Cengiz Sayın ise, tüm sektörlerde olduğu gibi turizm sektörünün de çağın gereği olan bilişim teknolojilerinden yararlanması gerektiğini ifade etti. Akdeniz Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak turizm sektöründe çalışanlara yönelik böyle bir programı hazırladıklarını belirten Cengiz Sayın, “Turizmde kariyerinizi geliştirmek artık daha kolay. Uzaktan eğitimle işinize devam edebilirken, eğitiminizi de sürdürebilir, uzmanlığınızı sertifikayla belgelendirebilirsiniz” diye konuştu.

ULUSLARARASI DİKSİYON VE BEDEN DİLİ DERSLERİ

Katılımcılara uzaktan eğitim programı hakkında sunum yapan AKUZEM Öğretim Görevlisi Mustafa Sami Mencet de, turizm personeli çalışanlarının ön büro, kat hizmetleri ve yiyecek- içecek bölümü, mutfak hizmetleri ve animatörlük alanlarındaki programlardan dilediğine başvurarak, kariyerlerini geliştirebileceklerini söyledi. Mencet, Akdeniz Üniversitesi’nin alanında uzman akademisyenleri tarafından verilecek olan eğitimlerde, derslerin istenilen yer ve zamanda internetten takip edebileceğini, online sınavlara katılım sağlanabileceğini, online ders notlarının arşivlenebileceğini ve canlı yayında öğretim elemanlarına sorular sorabileceğini belirtti.

50 saat teorik 30 saat uygulama derslerinin ardından yapılan sınavda başarılı olanlara Akdeniz Üniversitesi sertifikası verileceğini söyleyen AKUZEM Öğretim Görevlisi Mencet, programlarda her bir alan için tasarlanmış uzmanlık derslerinin yanı sıra, Uluslararası Diksiyon ve İkna Teknikleri, İngilizce, Almanca ve Rusça Mesleki Yabancı Dil, Uluslararası Davranış Kuralları gibi ortak derslerin de olacağını kaydetti.

BAKA- Akdeniz Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilen Uzaktan Eğitim Turizm ve Otelcilik Sertifika Programı hazırlık toplantısı, sertifika programı hakkında Öğretim Görevlisi Engin Derman ve Psikolog Erdem Öz tarafından online olarak yapılan demo ile devam etti. Toplantının son bölümünde, katılımcıların uzaktan eğitim sertifika programına ilişkin görüş ve önerileri alındı. Katılımcılar program hakkında ders saatleri, programın içeriği, kursiyerlerin profilleri, sınav yerleri ve sertifikasyon konusunda AKUZEM yetkililerine fikirlerini iletti. Uzaktan Eğitim Turizm ve Otelcilik Sertifika Programı’nın, turizm sektör temsilcilerinden gelecek talep çerçevesinde önümüzdeki aylarda uygulanması hedefleniyor.

 

Bu haber 593 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...