‘’Isparta’nın kentleşmesinde devrim yapılmalı’’

29 Temmuz 2013 15:35

AKP Milletvekili Recep Özel, dönemin Belediye Başkanı Mehmet Aybatılı’dan sonra 20 yıldır Isparta’da şehirleşme adına hiçbir şey yapılmadığını ileri sürdü.  Isparta’da yeni yaşam alanları kurarak cazibe merkezlerinin oluşturulması gerektiğini savundu.

AKP Milletvekili Recep Özel, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Mehmet Aybatılı’yı ziyaret etti. Ziyarette Aybatılı’dan övgü dolu sözlerle bahseden Özel, ‘’Acaba AKP’nin Belediye Başkan Adayı Aybatılı mı?’’ dedirtti.

AYBATILI’DAN SONRA HİÇBİR ŞEY YAPILMADI

Dönemin Belediye Başkanı Aybatılı’nın şehrin ucube diye tabir edilen yerlerini yıktığını ve yeni yaşam alanları açtığını bildiren Özel, ‘’Isparta’da 20 yıl önce Aybatılı haricinde şehirleşme adına bir şey oldu mu? Aybatılı Hükümet konağının etrafını yıktı. Ucubeler yıkıldı. Şehirleşme adına çok şey yapıldı. Ama ondan sonra hiçbir şey yapılmadı.

ŞEHİR MERKEZİNDE CAZİBE ALANLARI OLUŞTURULAMAZ MI?

Isparta merkezinde en mahrum yerler Gazi Kemal Mahallesi gibi yerler kaldı. Buralar cazibe merkezi haline getirilemez mi? Belediye aslında yaşam alanlarını cazibe halinde getirmeli. Yoksa kendine gelen projeleri 6 ay 1 yıl bekleyip de onay verme makamı değil. Belediye başkanımız ‘fabrikalar kuruyorum, tesisler kuruyorum’ diyor. Bunlar belediyenin görevi değildir. Övünç kaynağı haline getirme noktasında il dışından gelen birinin ‘Isparta’ya gittim gördüm hayran kaldım’ demesi gerekiyor. Önümüzdeki dönem belediyenin Isparta’nın kentleşmesinde bir devrim yapması gerektiğine inanıyorum’’ diye konuştu.

 

Bu haber 588 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...