‘’Uyanık olalım’’

29 Temmuz 2013 15:37

Isparta Bilimsel Düşünce Topluluğu’nun iftar programına katılan SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, son zamanlarda özellikle Müslüman ülkelerde hep kan dökülmeye başlandığını ifade ederek, “Burada da bir oyun olduğu açık. Biz gözümüzü açıp, basiretimizi kullanıp sağduyulu yaklaşmadıktan sonra Allah korusun bizim ülkemizde de bunu uygulamaya çalışacaklardır” dedi.

Isparta Bilimsel Düşünce Topluluğu üyeleri, aileleriyle birlikte SDÜ Konukevi’nde düzenlenen iftar programında buluştu. İftara SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu da katıldı. Isparta Bilimsel Düşünce Topluluğu’nun 8 yıl önce kurulduğunu ifade eden Topluluk Başkanı Prof. Dr. Fatih Gültekin, amacına uygun olarak çok sayıda sosyal, kültürel ve bilimsel etkinlikler gerçekleştirdiklerini bildirdi. Yaptıkları etkinliklerde 2 amaçlarının olduğunu belirten Prof. Dr. Gültekin, “Bunlardan birisi öğretim elemanları arasında birlik, beraberlik ve kardeşliği pekiştiren çalışmalar. Diğeri ise toplumların ve yönetimlerin doğruya yönlendirilmesi faaliyetleridir” dedi.

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ BOZACAK OLUŞUMLARIN KARŞISINDAYIZ

Öte yandan ülke gündemini değerlendiren Prof. Dr. Gültekin, şunları söyledi: “Ülkemizde son dönem yaşanan kargaşalardan görüyoruz ki, bu tür faaliyetler çok önemli. Gerek ülkemiz gerekse bölge ülkeleri üzerinde derin güçlerin planlı çalışmaları var. Ülkemizde insanların nasıl provoke edildikleri, nasıl bir kaos ortamı oluşturulduğunu, ülkemiz itibarının nasıl kaybolduğunu, trilyonların nasıl eriyip, gittiğini, insanların kendisi gibi düşünmeyenleri nasıl ötekileştirdiklerini ve kalıplaşmaya yol açtıklarını, insanların nasıl kamu mallarına zarar verdiklerini üzüntü ve tedirginlikle izledik. Bizler ülkemizin birlik ve beraberliğine halel getirecek tüm oluşumların karşısındayız.

OLUP BİTENE KARŞI DUYARSIZ KALAMAYIZ

Ülkemizin yetiştirdiği bilim insanları olarak çevremize karşı bazı sorumluluklarımız var. Çevremizde olup bitenlere karşı duyarsız kalamayız. Birikimlerimizi çevremizi doğruya yönlendirme yolunda kullanmamız gerekiyor. Birikimlerimizi konuşup, yazıp ve yaymamız gerekir.”

DÜŞÜNCE KURLUŞU GİBİ ÇALIŞIYORLAR

Isparta Bilimsel Düşünce Topluluğu Başkanı Prof. Dr. Fatih Gültekin’den sonra söz alan SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ise, topluluğun kurulduğu günden bugüne kadar vizyoner kanaat önderlerinin buluştuğu bir ortam olduğunu ifade etti. Prof. İbicioğlu, “Bu kuruluşun diğerinden önemli bir farkı da büyük orana sahip olduğu potansiyeli yapıcı bir şekilde kullanmasıdır. Sahip olduğu bilgi ve deneyimleri merkezin çevreye taşınmasını sağlayacak kanallar oluşturması şeklinde kullanmasıdır. Bu anlamda bir dernek olmanın ötesinde bir düşünce kuruluşu gibi çalışıyor” şeklinde konuştu.

ÜLKEMİZ ÜZERİNDE OYUNLAR DÖNÜYOR

Öte yandan ülkemiz üzerinde dış güçlerin bir takım oyunlar oynamaya çalıştığını ileri süren Prof. İbicioğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Alemi İslam’ın beyni olarak görebildiğimiz ülkemiz uyandığı takdirde dünyadaki bir çok mazlum ve masum milletlerin de uyanmasına vesile olacağından dolayı Türkiye’yi boş bırakmıyorlar. Bir yandan aynı inanca sahip insanlar arasında fitne oluştururken, diğer bir yandan da farklı paradigmalara sahip gruplar arasında düşmanlık körüklemekte ve hoşgörü ortamını ortadan kaldırmaya çalışmaktadırlar.

GEZİ OLAYLARINDA 6.5 MİLYAR DOLAR PARA DIŞARI KAÇTI

En son Gezi olaylarında gördüğümüz gibi çok kısa bir süre içerisinde 6.5 milyar dolar paranın dışarı çıktığını görüyoruz. Türkiye’de bugün baktığınız zaman dünyanın her tarafında etrafımız çevrilmiş vaziyette. İran, Irak, Suriye, Mısır ve Afganistan ile Avrupa ülkeleri tam bir istikrarsızlık sergilerken, bir kısmı güvenlik, bir kısmı ekonomik, bir kısmı da siyasal istikrarsızlık sergilerken Türkiye tam bir güven adası halinde bulunuyor. Dolayısıyla bu durum düşmanlarımızı çatlatıyor.

ALLAH KARA BULUTLARI HEPSİNİN BAŞINA GEÇİRSİN

Bu durumumuzla bizi baş başa bırakmamaya çalışacakları çok açık. Onun için her yönümüzden birbirimize daha fazla kenetlenerek, Ramazan’ı da dikkate alarak, Allah’tan inananlar arasında ve diğer insanlar arasında evrensel hukuk kurallarını dikkate alarak, barış ortamının devam etmesini dileyerek, bu aydan da mümkün olduğunca yararlanmamız gerekiyor. Allah birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın. Ülkemizin üzerinde oluşturulmaya çalışan kara bulutları hepsinin başına geçirsin. pusaklarını ayaklarına dolasın. Bu ülke, bu millet tekrar ayağa kalkmıştır. Gençlerimiz ve üniversitelerimizle hiç kimse bizi durduramayacaktır.

UYANIK OLMAK ZORUNDAYIZ

Her gün onlarca insanın öldüğü özellikle sınırımızda Halep bizim 82. vilayetimiz gibiydi. Kahire 83. vilayetimiz gibi, Bağdat 84. vilayetimiz gibi. Ama bakıyorsunuz buraların hepsinde kan var. Bakıyorsunuz ki kan en çok Müslümanların yaşadığı ülkelerde var. Burada da bir oyun olduğu açık. Biz gözümüzü açıp, basiretimizi kullanıp sağduyulu yaklaşmadıktan sonra Allah korusun bizim ülkemizde de bunu uygulamaya çalışacaklardır. Allah muhafaza bizim ülkemizde bu kötü tuzak tutarsa Âlemi İslam bundan sonra karamsarlığı ve kararlığa bürünür. Onun için bizlerin daha uyanık olması gerekiyor.”

Bu haber 634 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...