Rektör İbicioğlu’nun hedefi 20 bin öğrenci

29 Temmuz 2013 15:39

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, 2013 ÖSYS’de SDÜ’yü tercih eden 15 bin 413 rakamının sevindirici olduğunu ifade ederek, ek kontenjan ve yurtdışından gelecek öğrencilerle bu sayının 20 bine ulaşmasını beklediklerini bildirdi. İbicioğlu, ‘’Üniversitemizi bir cazibe merkezi, değişen konjektörüne göre değerini yeniden yükseltip, değişen teknolojilerle devam ettirmemiz lazım. Bu şekilde kaliteli ve nicelik açısından öğrenci çekmeye devam ederiz’’ dedi.

İlk tercihte 15 bin 413 öğrencinin tercih ettiğini ifade eden Prof. Dr. İbicioğlu, bu rakamın sevindirici olduğunu belirterek, rakamın 20 bine ulaşmasını hedeflediklerini bildirdi.

TERCİHLERDE SDÜ’NÜN YÜKSELEN ÖZELLİĞİNİ TEKRAR GÖZLEMLEDİK

Şuanda fakültelerdeki doluluk oranının yüzde 92, meslek yüksek okullarında ise yaklaşık yüzde 80 olduğunu belirten Prof. Hasan İbicioğlu, bu oranların ek kontenjan ve yurtdışından gelen öğrencilerle daha da artacağını söyledi. Ek kontenjan ile 4 bin öğrenci beklediklerini dile getiren İbicioğlu, “Yine tercihlerde üniversitemizin yükselen bir özelliğinin ve öneminin olduğunu gözlemliyoruz” dedi.

İVMEMİZİ DEVAM ETTİRMEMİZ GEREKİR

Öte yandan ülkemizde meslek yüksekokullarının tercih edilebilirliğinin azalmaya başladığına dikkat çeken SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Ülkemizde üniversite sayıları arttı. Öğrenciler artık fakültelere daha rahat girebiliyorlar. Bu da ilerleyen zaman içerisinde tanıtımlarımızı bir üniversite konseptinin temel kalite indikatörleri açısından durumumuzu dikkate alıp gerekli önlemleri almadığımız müddetçe bu güzel gidişat uzun dönemde devam etmeyebilir. Çok fazla üniversite açılıyor. Isparta’mızdaki üniversitemizi bir cazibe merkezi, değişen konjektörüne göre değerini yeniden yükseltip, değişen teknolojilerle devam ettirmemiz lazım. Bu özelliğimizi devam ettirtmemiz gerekir ki, yerimizde saymayalım daima ileriye gidelim. Bu şekilde kaliteli ve nicelik açısından öğrenci çekmeye devam ederiz.”

SU ÜRÜNLERİNDE ÖĞRENCİ OLACAK

Bu arada bu yıl SU Ürünleri Fakültesi’ne ayrılan 26 kontenjan için sadece 1 kişi başvuru yaptı. Ayrıca bu fakülteyi tercih eden öğrencilere de karşılıksız 200 TL burs verileceği daha önce duyurulmuştu. Bu durumu da değerlendiren Prof. Dr. İbicioğlu, “Su Ürünleri Fakültesi’ne dikey geçiş ve yurtdışından da öğrenciler geliyor.  Üniversitemizdeki Su Ürünleri Fakültesi’yle ilgili olarak gerekli düzenlemeleri yapmaya başladık. Ama bu fakültelere genel bir talep düşüklüğü söz konusu. Hatta ülkemizin yanı sıra dünyada bir talep düşüklüğü var. Bunlarla ilgili hocalarımızla toplantılar yapıyoruz. Gerekli değerlendirmeleri yapıyoruz. Ama yine Su Ürünleri Fakültemizde öğrenci olacaktır. Bu açıdan bir sıkıntımız yok” şeklinde konuştu.

Bu haber 579 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...