‘’Bir dönemde Vali olup o dönemde defteri kapatan biri değilim’’

29 Temmuz 2013 15:41

CHP’ye veda ziyareti gerçekleştiren Vali Memduh Oğuz, CHP’nin ve benzeri partilerin iktidarda olduğu dönemlerde de idarecilik yaptığını dolayısıyla iktidar ve muhalefette olanların idareciye olan bakışlarını yıllarca gördüğünü söyledi.

Ramazan Bayramı sonrası emekliğe ayrılacak olan Vali Memduh Oğuz, veda ziyaretlerine devam ediyor. İlk olarak MHP’yi ziyaret eden Vali Oğuz, şimdi de CHP’yi ziyaret etti. Isparta’da görev yaptığı süre zarfında siyasetin içine girmemeye, politikayı politikacılara bırakmaya gayret sarf ettiğini belirten Vali Oğuz, ‘’Elimden geldiği kadar Vali olarak siyasetçiyle siyasi konularında muhatap olmamaya gayret sarf ettim.  Prensip itibariyle de herhangi bir siyasi eleştiriye de hiç cevap vermedim. Çünkü onun siyasi eleştirisi hakkıdır. Ona cevap verilecekse de bu eleştirilen vilayet olsa dahi bir başka siyasetçi cevap vermesi gerekir. Ben bürokratım ve bürokrat gibi hareket ederim’’ dedi.

KAMUOYUNDAN DESTEK GÖRDÜM

Öte yandan Ispartalının kamu idarecisini yanlı olmasından hoşlanmadığını ifade eden Vali Oğuz, ‘’Isparta’da bilerek kimsenin hakkını yemedim. Kapımızdan içeri giren kişinin siyasi kimliği, ırkı, cinsiyeti, siyasi görüşü dışında inancı ve farklı şeyleri bizi hiç ilgilendirmedi. Bu objektifliği yapabilmek için toplumsal bir desteğe ihtiyaç vardı. Isparta kamuoyunun da bu anlayışı desteklemesi lazımdı. Hatta daha da fazlası Isparta kamu idarecilerinin yanlı olmasından hoşlanmıyor. Bu bakımdan kamuoyundan gerekli desteği gördük. Elbette siyasi partiler siyasi konularda eleştiri ve değerlendirme yapacaklar. Bunu yaparken vilayetin başında bulunan Vali’ye yönelikte eleştiriler yapacaklar. Bunlar hayatın vazgeçilmez bir tarafı. Burada kişiliğe dokunmadığı müddetçe eleştirilerden biz hisse de aldık’’ diye konuştu.

CHP’YE VEDAYA DEĞİL TEŞEKKÜRE GELDİM

Diğer taraftan CHP’den görev yaptığı süre zarfında samimiyet ve anlayış gördüğünü bu yüzden ziyaretin bir teşekkür ziyareti olduğunu belirten Vali Oğuz, ‘’42 yıllık kamu görevim var. 6 ilçede kaymakamlık, 5 ilde de Valilik yaptım. Bu arada kamu müfettişliği ve genel sekreterliği görevim de oldu.  Pek çok siyasi iktidar değişiklikleri gördüm. Sadece Kocaeli Valiliği görevim sırasında 4 kez başbakan, 7 kez de İçişleri Bakanı değişti. O bakımdan bir dönemde vali olup, o dönemde defteri kapatan birisi değiliz. CHP’nin ve benzeri partilerin iktidarda olduğu dönemlerde de idarecilik yaptık. Dolayısıyla iktidar ve muhalefette olanların idareciye olan bakışlarını yıllarca gördük. Mümkün olduğu kadar gönül kırmamaya, yıkmamaya gayret sarf ettik. 3 yıldır Isparta’da görev yapıyorum. Yanımda çalışanlara bu süre içerisinde bir kez bile bağırmamışımdır. Bu bakımdan karşılığını fazlasıyla gördüm’’ şeklinde konuştu.

BUNDAN SONRA SIK SIK BİR ARAYA GELECEĞİZ

CHP İl Başkanı Vedat Şenol ise Vali Oğuz’un görev aldığı süre zarfında kendisiyle hiçbir sorun yaşamadıklarını belirterek, ‘’Siyasi partiler iktidarı ve muhalefeti ile demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru. Isparta’da demokrasinin gereğinin en uygulandığı bir il. İktidar ve muhalefet partileri arasındaki diyaloglar gayet medeni. İdari makamı olarak da Valiliğe olan saygımız zaten sonsuz. Bugüne kadar birçok sorunlar yaşadık. Bunları konuşarak çözdük. Burada sizin yapıcı tavırlarınız da oldu. Ayrı düşünülen ve eleştirilen noktalar olacaktır. Ama önemli olan kişilik haklarıdır. Biz herkesin kişiliğine saygı duyduk. Çirkin siyaset yapmadık, aktif siyaset yaptık. Faaliyetlerinize bizi de devamlı davet ettiniz. Uygun olduğumuz zamanlar bu davetlerinize katıldık.

ISPARTA’DA KALMANIZ OLUMLU

Türkiye’nin en kıdemli Valisi olarak emekli olacaksınız. Bu tecrübelerinizi Isparta’ya aktarmak için burada kalmanız bizce de gayet olumlu. Kendinize uygun bir alanda Isparta’da yaşamanız katkı sağlamanız açısından önemli.  Siyasilere olan mesafeniz konusunda herhangi bir sorun yaşamadık. 3 yılınızı Isparta’ya verdiğiniz için teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da sık sık bir araya geleceğiz. Her ortamda birlikte olacağız’’ diye konuştu.

 

 

Bu haber 554 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...