Çadırda Güneşdoğdu rüzgarı

30 Temmuz 2013 15:22

Isparta Belediyesinin geleneksel hale getirdiği Ramazan Çadırı Özel Eğlence programı 19 gününü geride bıraktı. Hergün farklı sima ve farklı bir heyecanla süren programın 19 gün konuğu ise İlahi sanatçılarından Mustafa Özcan Güneşdoğdu oldu.

Isparta Belediyesi hazırlamış olduğu Ramazan Programını Oruç ayının ruhuna uygun bir program hazırlamak için uzun süre üzerinde çalıştı. Hergün farklı bir çalışma ile perde diyen Ramazan Çadırı halk tarafından da büyük beğeni kazanmaya devam ediyor. Programın gürültü ve görüntü kirliliğinden uzak taşıtların olmadığı binalar arasına sıkışmış bir alandan uzak bir yerde yapılması vatandaşı daha da huzurlu hale getiriyor. Temiz, yeşil ve serin bir ortamda Gökçay Mesirelik alanında gerçekleşen program Isparta halkından tam not almayı başardı.

Programın 19. Günü başlangıcı yine çocuklarla ayrıldı. Çadır programında çocukların vazgeçilmez perde gösterisi Hacivat ve Karagöz yine çocukların ilgi odağı oldu. İpekyolu animasyon gurubu çocuklar arası yaptığı yarışma ve özellikle çocuklar ile baba yarışması halkında ilgisini çekti. Nasrettin Hoca tiplemesi ile çocukların gönlünde taht kuran animasyon gurubu çocuklara hediye dağıtmayı da ihmal etmedi.

Çocuklara yönelik program sonrası sahne alan Mustafa Özcan Güneşdoğdu kendisinin hazırladığı ilahileri söylerken vatandaştan gelen istekleri de geri çevirmedi. Annem ilahisi yine herkesi ağlattı. Güneşdoğdu, ilahilerinde vatandaşları bazen Mekke Medine özlemi çektirirken, bazen de uhrevi alemin güzelliklerini anlattı. Semazenlerle birlikte söylenen ilahiler gerçekten görülmeye değer sahnelerdi.

 

Bu haber 1062 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...