Meslektaşımız üzücü saldırıyı değerlendirdi

30 Temmuz 2013 15:31

Akdeniz Gazetesi Muhabiri Serkan Aygün, önceki gün Belediye Başkanı Makam Şoförü tarafından darp edildiğini belirterek, “Hastaneden darp raporu alıp, hukuki işlemleri başlattım. Olayın da takipçisi olacağım bilinmesini isterim” dedi.

Aygün’ün yaşanan üzücü olayla ilgili açıklaması şöyle: “Bugün öğlen saatlerinde üzücü bir olay yaşadım. Görev için orada bulunan bir gazetecinin Belediye Başkanı makam şoförü tarafından şiddete uğramasını öncelikle kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Hastaneden darp raporu alıp, hukuki işlemleri başlattım. Olayın da takipçisi olacağım bilinmesini isterim.

Olay saat 13.00 sularında meydana geldi. Gökkubbe inşaat alanının çöktüğünü haber alınca fotoğraf çekmek için alan gittim. Alan zaten ikamet ettiğim evin çok yakınında. İnşaat sahasına giderken, Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem, babama ait aracın plakasını makam şoförüne bildiriyordu. ‘Yazın bu plakayı’ dedi. Bunu duyunca hemen geriye döndüm ve ‘Başkanım hayırdır, araç bize ait’ dedim. Bunun üzerine makam aracının yanında bulunan Şoför Şeref Urcan, YANIMA DOĞRU GELDİ ve hakaret etmeye başladı. O sırada “GAVAT”  diyerek suratıma bir yumruk attı. Ardından tekrar bir hareketi oldu. Video görüntülerinde de benim yanımda olduğu ve saldırdığı görülmektedir.

Bu arada kendisinin basına yaptığı açıklamayı üzüntü içerisinde okudum. Olay anında babamın benim yanımda olduğunu iddia etmiş. Olay sırasında babam yanımda değildi.(Video görüntülerinde bu durum görülmektedir) Eğer yanımda olsaydı Allah korusun olay daha da büyüyebilirdi. Olay sırasında kendisi makam aracının yanındaydı. Babamın yaptığı yorumları duyduğunu sanmıyorum. Ben bile duymadım. Recep Erdem’in aracımızın plakasını makam şoförüne not aldırdığını duyunca bulunduğum yerden geriye dönerek, ‘neden plakayı aldığını’ sormam üzerine Şeref Urcan isimli şahıs yanıma gelerek, fiili olarak saldırıda bulundu. Kendisine benim en ufak bir lafım olmamıştır.

Kendisi ayrıca ‘gazeteci olduğunu bilmiyordum’ demiş. Sormak gerek; EĞER BİR VATANDAŞ OLSAYDI, ONA BU ŞEKİLDE SALDIRACAK MIYDI?  Recep Erdem, benim gazeteci olduğunu bilmektedir, olay sırasında da Şeref Urcan’ın bana saldırmasına göz yummuştur. Olayın video görüntülerinde bu durumda açıkça görülmektedir.

Olaydan sonra görevime devam etmek için alana girmeye çalıştım. Zabıta ekipleri tarafından alana alınmadım. SARI BASIN KARTIMI göstermeme rağmen mesleğimi yapma fırsatı verilmedi. Bu yönden de kamunun haber alma özgürlüğünü kısıtlayan ve görevini yapmaya çalışan gazeteciyi engelleyen belediye personelini kamuoyu önünde kınıyorum.

 

Bu haber 663 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...